NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Kiva oli pelata jälleen Henrin kanssa" - finaalitappion kärsineet Heliövaara ja Laaksonen jatkavat hyvää yhteistyötään USA:ssa

15.10.2018 - 06:40:28


Harri Heliövaara ja Henri Laaksonen joutuivat taipumaan ykköseksi sijoitetuille Sanchai Ratiwatanalle ja Christopher Rungkatille 0-6, 6-7(9) tenniksen ATP Challenger -turnauksen finaalissa Yhdysvaltojen Fairfieldissä sunnuntaina.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-193)/Laaksonen (kaksinpelin ATP-160) etenivät viime viikolla saman arvoisen turnauksen välieriin Stocktonissa ja sama vahva meno jatkui myös Fairfieldissä. Puolivälierissä suomalaiset voittivat toiseksi sijoitetut etelä-afrikkalaisen Ruan Roelofsen (nelinpelin ATP-158) ja australialaisen John-Patrick Smithin (nelinpelin ATP-86) 3-6, 6-2, 10-7. Välierissä kaatui sijoittamattomat Robert Galloway (USA)/Roberto Maytin (VEN) tiukasti kahdessa erässä 7-5, 6-4.

– Hieno juttu päästä finaaliin tässä jenkkireissun vikassa kisassa, kun tuntuu että yhteispelimme Henrin kanssa paranee ottelu ottelulta. Pelikirja on aika selvillä, eli minä pyrin paljon verkolle ja Henri hoitaa tonttiaan kämmenellään takakentältä, kertoi Heliövaara välierän jälkeen.

Loppuottelussa vastaan asettuivat taitavat ykköseksi sijoitetut thaimaalainen Sanchai Ratiwatana (nelinpelin ATP-123) ja intialainen Christopher Rungkat(nelinpelin ATP-100). Ratiwatana/Rungkat aloittivat finaalin vauhdikkaasti ja käänsivät järjestään tiukatkin pallorallit itsellensä ja samalla erän puhtaasti 6-0.

Toinen erä oli jo huomattavasti tasaväkisempi. Heliövaara/Laaksonen kiihdyttivät 3-0 johtoon, mutta ykkössijoitettu pari tuli vielä tasoihin ja pakotti ratkaisun tiebreikkiin. Jännittävässä katkaisupelissä Heliövaaralla ja Laaksosella oli yhteensä kolme eräpalloa, mutta he eivät onnistuneet hyödyntämään niitä ja lopulta Ratiwatana/Rungkat otti erän ja mestaruuden. Lopputulos thaimaalais-intialaisparin hyväksi 6-0, 7-6 (9).

– Finaali ei mennyt meidän osalta niin kuin piti. Vastustajat aloittivat terävästi erityisesti verkolta ja no-ad-pisteet menivät järjestään heille. Toisessa erässä päästiin peliin mukaan ja oli saumoja viedä ratkaisu kolmanteen erään, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Kiva oli pelata jälleen Henrin kanssa ja jatkamme vielä kolme kisaa sisällä loka-marraskuussa USA:ssa, kommentoi Heliövaara.

Heliövaaran ja Laaksosen yhteispeli on sujunut hienosti kesän ja alkusyksyn aikana. Heinäkuussa pari voitti Båstadin ATP Challenger -turnauksen ja nyt viimeiset kaksi viikkoa tuottivat välierä- ja finaalipaikan haastajakiertueen kilpailuissa.

Heliövaara tulee seuraavaksi Suomeen pelaamaan TEHO Sport Tennisliigan avaustapahtumaan keskiviikkona, kun Sata-Tennis kohtaa HVS-Tenniksen Talin Tenniskeskuksella

Lähde: Tennisliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

NHL, torstain tulokset

26.4.2019 07:30:11