COOLBET: 150 € BONUS + 200 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nouseva tennistähti Emil Ruusuvuori maailman kovimmassa junnuturnauksessa

24.10.2017 - 18:02:00


Emil Ruusuvuori on ensimmäinen suomalainen tennisjuniori, joka on kutsuttu mukaan Kansainvälisen tennisliiton Junior Mastersiin. Kovalla kentällä pelattava ITF Junior Masters turnaus alkaa Kiinan Chengdussa keskiviikkona.

Ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin treenaillessa, ja Ruusuvuoren peli tuntuu hyvältä. Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Itävallan Jurij Rodionovin, joka selviytyi viime viikolla Kiinan Ningbon ATP Challenger -turnauksessa välierään asti.

- Hyvin on vastustajakin pelannut viime aikoina. Kovia matseja on tiedossa, mutta peli kulkee hyvin, eli kyllä täällä ovat kaikki voitettavissa, Ruusuvuori toteaa.

ITF Junior Masters on kovin mahdollinen junioriturnaus. Sinne on kutsuttu pelaamaan kahdeksan parasta 18-vuotiasta tyttöä ja poikaa ITF junioreiden maailmanrankingista. Ensimmäistä kertaa turnaus pidetään kuluvan kauden aikana. Ruusuvuoren, 18, ranking on tällä hetkellä junioreissa 15. Tämän vuoden junioreiden Grand Slam -menestys nosti hänet mukaan turnaukseen, kun muutamia poisjääntejä tuli.

- Olemme monta vuotta tehneet töitä tämän eteen. Tämä huipentaa junioriurani, ja siitä sitten hyvä lähteä ammattilaiskiertueelle, Ruusuvuori miettii.

Tie Vierumäeltä Chengduun

Ruusuvuori pelasi ensimmäisen alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailunsa Vierumäellä Nokia Junior Cupissa lokakuussa 2013. Turnausvoittoon Ruusuvuori ylsi ensi kertaa elokuussa 2014, jolloin hän saavutti voiton nelinpelissä yhdessä Patrick Kaukovallan kanssa Ruotsissa 5. tason kilpailussa.

Kaksinpelin turnausvoitto antoi odottaa jonkin aikaa. Kööpenhaminassa Ruusuvuori oli elementissään ja otti turnausvoiton helmikuussa 2016.

Varsinaisen läpimurron Ruusuvuori teki lokakuussa 2016, kun hän voitti Vierumäen Junior Cupin sekä kaksin- että nelinpelissä. Ruusuvuori toisti saman seuraavalla viikolla 2. tason kilpailuissa Israelissa.

Tämä vuosi on sujunut Ruusuvuorelta hyvin. Hän ylsi välieriin kaksin- ja nelinpeleissä Australiassa ykköstason junioriturnauksessa. Australian avoimien junioriturnauksessa Ruusuvuoren matka tyssäsi puolivälierään, jossa hän hävisi ranskalaiselle Corentin Moutetille.

Australian jälkeen Ruusuvuori valittiin Suomen Davis Cup -joukkueeseen.

Ruusuvuori ylsi junioreiden US Openissa tänä vuonna välierään. Sen hän hävisi todella niukasti juniorirankingin ykköselle, Kiinan Yibing Wulle. Sijoitus US Openissa on Ruusuvuoren paras tulos junioreiden Grand Slameissa. Hän on pelannut tänä vuonna myös muut junioreiden Grand Slam -turnaukset: Ranskan avoimet ja Wimbledonin.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIFK:lle tärkeä sopimus

19.2.2018 10:12:23

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, sunnuntain tulokset

19.2.2018 07:38:33