COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kuusi syytä, miksi tenniksen maailmanlistan ykkösen on oltava huolissaan

11.1.2017 - 19:41:45


KOMMENTTI Naisten tenniksen rankingykkönen Angelique Kerber aloitti kautensa surkeasti. Kun Australian avoimien alkuun on enää muutama päivä, saksalaisella on tulipalokiire päästä iskuun.

Brisbanessa Kerber kyykkäsi puolivälierävaiheessa. Tällä viikolla Sydneyssä noutaja tuli jo ensimmäisessä ottelussa.

Kerberin kiehuntaa painekattilassa lisää tosiasia, että hän puolustaa Australian avoimien mestaruutta. Jos Melbournessakin tulee aikainen lähtö, alkaa myös lähtölaskenta maailmanlistan ykköspaikalta.

Angelique Kerber ei ole pelaajatyyppi, jonka kaltaisia on tavattu nähdä maailmanlistan kärjessä. Hänellä on raju fysiikka ja riittävät pelitaidot, mutta kaivattu loistokkuus puuttuu. Hän lienee itse itsensä pahin vastustaja, mutta toki haastajissakin löytyy.

Serena Williams. Tietysti. Serenan loistokkuus piilee fysiikan ja taidon lisäksi eläimellisessä voittokiimassa. Nyt kun häntä kiinnostanevat muoti, seurapiirit ja perhe-elämä enemmän, tiikerinsilmä on koetuksella. Halutessaan hän hallitsee silti WTA-kiertuetta 35-vuotiaanakin.

Simona Halep. Romanian höyryjyrä omaa paljon kykyjä, jotka oikeuttavat paikkaan rankingkärjessä, tai ainakin lähellä sitä. Tilanne on vähän sama kuin Kerberillä: pahin vastustaja näkyy peilistä. Temperamenttinen Halep kimmastuu virheistä itselleen tulisesti ja sekoittaa oman pelinsä. Ikää on vasta 25 vuotta, joten henkistä kasvua sopii odottaa.

Garbine Muguruza. Parhaimmillaan muistuttaa päättäväistä Serenaa, pahimmillaan puulaakipelaajaa. Kaksi Grand Slam -turnauksen finaalipaikkaa (toisesta tuli voitto) kertovat kuitenkin maksimitason olevan todella korkealla. Tasaisuutta kaivataan kipeästi.

Caroline Wozniacki. Entisestä maailman ykkösestä on tullut alisuorittaja, ja loukkaantumisetkin ovat nakertaneet. Viime kausi oli kuitenkin vahva statement uudesta tulemisesta. Kerberin tavoin Wozniackilta puuttuu loistokkuus, mutta fysiikassa löytyy. Lyhyen off-seasonin aikana "Sunshine" veti poikkeuksellisen paljon lajitreeniä, joten todella kiintoisa vuosi on luvassa.

Madison Keys. Jos Keys haastaa kärkirankingista, se tapahtuu myöhemmin kaudella 2017. Hän aloittaa vuoden rannevammaa parannellen. Keys pelasi kuin aikuinen jo 15-vuotiaana. Kehitys ei ole ollut rakettimaista. Kropan laajat liikeradat luovat näyttävää tennistä; toisaalta Madisonin pitää pystyä terävöittämään pelaamistaan kiperissä paikoissa, erityisesti nopeilla pelialustoilla.

Maria Sharapova. Naisten huipputennis on jo liian kauan keskittynyt kahteen hahmoon: Mariaan ja Serenaan. Kun Sharapova joutui syrjään vuoden takaisessa meldonium-myrskyssä, koko laji menetti valtavasti. Varsinkin viime kaudella ykkösranking olisi ollut tarjottimella. Maria ei tavallisesti vakuuta poissaolojen jälkeen eikä ihastuta tasaisuudellaan, joten kipuamisesta rankingkärkeen tulee todella hankalaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!