Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Tokion olympialaisissa nähdään uusi laji - ”Ihan hirvittävän nopeatempoinen peli”

21.07.2021 - 14:18:00


Perjantaina käynnistyvissä Tokion kesäolympialaisissa nähdään ensimmäistä kertaa uutena lajina 3x3-koripallo. Uudessa pelimuodossa kolmihenkiset joukkueet pelaavat puolikkaalla kentällä. Pelimuoto on kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n muokkaama versio koripallosta.

TV5:n ja discovery+:n asiantuntijoina toimivat suomalaisen koripalloilun huippunimet Henrik Dettmann, Shawn Huff ja Tiina Sten avaavat olympialaisissa ensimmäistä kertaa nähtävän 3x3-koripallon strategioita ja erikoispiirteitä.

- 3x3-koripallo on aivan eri laji kuin koko kentän koripallo. Samaa on ainoastaan korin korkeus ja lajin perustaidot, kuten heittäminen, syöttäminen ja kuljettaminen, toteaa Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentajana pitkään toiminut Henrik Dettmann.

Näyttävää, nopeaa ja viihdyttävää peliä voi pelata kuka tahansa ja lajia oppii seuraamaan nopeasti.

- Jos ei ole vihkiytynyt koripalloon tai seuraa lajia aktiivisesti, on 3x3:ssa helpompi päästä mukaan, minkä lisäksi se on kaikessa nopeudessaan ehkä viihdyttävämpääkin, entinen huippukoripalloilija Tiina Sten pohtii.

3x3 on lajina yksinkertainen ja sen joustavat peliolosuhteet ovat helppoja omaksua. Lisäksi maiden välinen kamppailu voi olla tasaisempaa verrattuna koko kentän koripalloon, jossa Yhdysvallat on usein ollut ylivoimainen.

- 3x3 on ihan hirvittävän nopeatempoinen peli. Siinä pitää olla koko ajan hereillä, koska taukoja ei juuri ole. Heti korin jälkeen hirvittävän nopeatempoinen peli peli jatkuu ja korin alta on päästävä nopeasti takaisin ulkokehälle. Se on hyvä laji, ja luotu ehkä tälle uudelle TikTok-sukupolvelle niin sanotusti. Serbialla ja Latvialla on tässä lajissa todella vahvat joukkueet, joten heitä on syytä seurata tarkasti, Susijengin kapteeni Shawn Huff kertoo.

Kesäolympialaiset käynnistyvät pian Tokiossa, kun olympiatuli sytytetään tämän viikon perjantaina 23. heinäkuuta Japanin kansallisstadionilla. Discoveryn koripalloasiantuntijat avaavat päivittäin koripallon tärkeimpiä tapahtumia sekä pohtivat tulevien pelien asetelmia klo 20.30-21.00 TV5:lla.

Koripallo-otteluiden selostuksista vastaavat lajin tapahtumia eri kanavissa vuosia välittäneet Kristian Palotie, Saku Mäkynen, Tomi Tiilikainen ja Otto Tolonen. Koripallo on Tokion kesäolympialaisissa Discoveryn yksinoikeuslaji.

Lähde: Discoveryn tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32