Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

27.02.2021 - 20:02:00


Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

Helsinki Seagulls on yhtä ottelua vaille varmistamassa runkosarjavoittonsa miesten Korisliigassa. Tänään kärkijoukkue kaatoi kotonaan Kataja Basketin 80–62.

Kotijoukkueen kovin korintekijä ottelussa oli heittävä takamies Antti Kanervo, joka keräsi 14 pistettä. Erinomaisesti pelasi myös sentteri Tuukka Kotti, jolle merkittiin 11 pistettä ja kuusi levypalloa.

– Pelimme oli rikkonaista. Taukojen jälkeen täytyy pelirytmiä joskus vähän hakea, mutta olen tyytyväinen puolustuspeliimme ainakin. Ottelun loppupuolella kävi niin, että lopetimme sulkemisen ja aloimme rentoutua puolustuspäässä, ja siksi Kataja pääsi takaisin mukaan. Pitää jatkossa vain olla henkisesti kovempia, Kotti kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kataja puolestaan kärvistelee playoff-viivan tuntumassa tiiviissä viiden joukkueen sumpussa, jonka kesken jatkopaikkoja on tarjolla vain neljä. Heidän paras pistemiehensä tänään oli Rashard Odomes 14:llä.

Asemien vahvistusta myös kärkikolmikon kahdelle muulle joukkueelle

Korisliigan toista sijaa pitävä hallitseva mestari Kauhajoki nosti voittosaldoaan myös, kun BC Nokia taipui heidän käsittelyssään kotikentällään 75–99. Tappion kärsinyt Nokia taistelee pudotuspelipaikasta parhaillaan samassa sumpussa kuin Katajakin.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Collin Malcolm ja Timothy TJ Holyfield sekä Nokian Gokul Natesan kaikki kolme tasaisella 23 pisteen tuloksellaan.

Illan pelistä erityisen teki myös tuomari Pekka Saroksen merkkipaalu. Saros tuomitsi tänään Nokialla peräti 1200. ottelunsa koripallon pääsarjatasolla.

Ei kahta ilman kolmatta, sillä kolmatta sijaa pitävä Tampereen Pyrintökin juhli asemansa vahvistumista. Kobrat taipui Lapualla vieraidensa käsittelyssä 83–96. Kahden aiemman ottelun häviäjien tapaan myös Kobrat taistelee viiden sumpussa neljästä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Pyrinnön Marcus Lewis 22:lla ja Kobrien Jordan Loverige 21:llä.

Ura vei jumbokamppailun

Toisistaan mittaa ottivat myös pudotuspelien ulkopuolelle jo aiemmin rajautuneet Korisliigan viimeisten sijojen joukkueet Ura Basket ja Korihait. Tiukka ja piserikas ottelu päättyi lopulta Uran voittoon 109–105. Voitto oli Uralle vasta kauden ensimmäinen kotivoitto ja kaiken kaikkiaan kolmas voitto.

Kovimmat pistesaldot merkittiin Uran Kevin Bracy-Davisille, joka sai aikaan 25, ja Korihaiden Trevor Blondinille, joka teki täydet 30. Hyvän ottelun pelasi myös Uran kotimainen laituri Joona Airenne, joka tilastoi kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Kauden ensimmäinen kotivoitto maistuu totta kai hyvälle, kun sitä olemme aika pitkään tässä hakeneet. Hyökkäyksessä liikkui pallo hyvin, vaikka puolustuksessa olikin vaikeaa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, Airenne kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!