Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomen joukkue nimetty koripallon EM-karsintoihin

26.01.2021 - 11:01:00


Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt 15 pelaajaa, jotka matkustavat ensi sunnuntaina 31.1. Portugalin Matosinhosissa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen. Salmisen mukaan joukkueessa löytyy intohimoa ja urheilullisuutta.

– Näitä pelaajia on haettu ja heitä nyt on: koripallolle eläviä kaiken ikäisiä pelaajia, joiden arvoissa koripallo on korkealla. Näiden pelaajien kanssa on loistavaa työskennellä ja uskon, että meillä on hieno viikko edessä Portugalissa.

Viime marraskuun EM-karsinnoissa Suomi nappasi avausvoittonsa jälkimmäisessä ottelussa Portugalia vastaan. Silloisen kokoonpanon runko on pitkälti sama, vaikka helmikuun EM-karsintakuplaa rasittaakin muutaman loukkaantumiset. Osoitteena on kuitenkin sama: Portugali ja Matosinhos.

Viidentoista pelaajan ryhmää tähdittävät Ragusassa Italian pääsarjaa pelaava Awak Kuier, Peli-Karhuja edustava naisten Korisliigan tähtitakapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta. Lehtoranta muodostaa Suomen takakentällä luottopelaajan, kun taas Kuier ja KR Reykjavikin Annika Holopainen ovat urheilullisia isoja pelaajia.

– Linda hoitaa hommansa takakentällä. Meidän vahvuus on isot pelaajat. Awak ja Annika ovat erittäin urheilullisia isoja pelaajia, joiden kylkeen meillä on Anniina (Äijänen), Sofia (Pelander) ja Marianne (Kalin), jotka pelaa voimalla ja rymistelee, Salminen kertoo.

Lehtoranta (65 maaottelua), Holopainen (38), Pelander (37), Äijänen (30) muodostavat maaottelukokemukseltaan kokeneimman rungon. Perässä kärkkyvät Elina Koskimies (22), Helmi Tulonen (18), Veera Pirttinen (11), Kuier (11) ja Kalin (8)

Suomen joukkueen nuoruudesta kertoo, että seitsemällä pelaajalla on alle kymmenen maaottelua tilillään ja kokoonpanossa on peräti kolme pelaajaa, joilla on mahdollisuus maajoukkuedebyyttiin naisten tasolla.

Nuori kolmikko Kati Ollilainen, Saga Ukkonen ja Henna Sandvik ovat saaneet jo tulikasteensa kahden ottelun verran, mutta potentiaalisia debytantteja ovat Silja Viita, Lotta Vesiluoma sekä vasta 15-vuotias Elina Aarnisalo.

– Silja ja Lotta pelaavat molemmat hienoa kautta naisten Korisliigassa. Molemmilla on iso koripallosydän. Elina on taas poikkeusyksilö, joka edustaa sen luokan pelin ymmärrystä ja heittäytymistä, että hänellä on mahdollisuudet rooliin jo nyt.

Suomi kohtaa EM-karsintaturnauksen ensimmäisessä ottelussa torstaina 4.2. Belgian, joka on jo varmistanut paikkansa EM-kisoihin. Lauantaina 6.2. vastaan tulee Ukraina.

Lähde: Koripalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!