Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Koripallon naisten Suomen Cupin finaalipari selvillä

20.01.2021 - 20:41:00


Koripallon naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

Kouvottaret sai vieraakseen välierässä Espoo Basket Teamin. EBT lunasti finaalipaikan voitolla 76-67.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja piti Kouvottarien heittoprosentin todella alhaisena ensimmäisellä jaksolla. Sen turvin joukkue pääsi tauolle johdossa 21-12.

Kouvottaret sai pelinsä kulkemaan paremmin toisella jaksolla. Se vei erityisesti jakson alkupuoliskoa ennen kuin EBT sai taas onnistumisia. Jakso merkattiin lopulta kotijoukkueelle 22-15 ja puoliajalle mentiin espoolaisten kahden pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla molempien joukkueiden puolustukset toimivat. Sen takia molempien hyökkäyspelaaminen takkusi. Espoolaisjoukkue pelasi jakson lopun jälleen paremmin. Sen ansiosta se pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 48-42.

Kotijoukkue kapusi jälleen johtoon, kun viimeistä jaksoa oli pelaamatta noin viisi minuuttia. Ottelun viimeiset minuutit olivat tasaisia. Morgan Batey otti kuitenkin EBT:n reppuselkäänsä. Hän teki ottelun kymmenen viimeistä pistettä ja siivitti joukkueensa voittoon 76-67.

Batey upotti lopulta 30 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Myös Hannah Little sai kasaan tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 17 pistettä ja 13 levypalloa. Collier tekivät Kouvottarille tupla-tuplat. Toeaina sai kasaan 19 pistettä sekä 11 levypalloa ja Collier 13 pistettä sekä 14 levypalloa.

Peli-Karhut vakuuttavasti finaaliin

Naisten Korisliigaa johtava Peli-Karhut matkasi omassa välierässään Vimpeliin. Kotkalaisjoukku ei ollut yllätettävissä ja se eteni finaaliin 83-68.

PeKa oli avausjaksolla totutun vahva. Se otti ottelussa johdon Linda-Lotta Lehtorannan suoritusten siivittämänä. Tauolle mentiin tilanteessa 20-10.

Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi paremmin peliin sisään. Doniyah Cliney heitti tärkeitä pisteitä, mutta siitä huolimatta kotkalaisjoukkue kasvatti johtonsa 14 pisteeseen, kun lähdettiin puoliajalle.

Kolmannelle jaksolle Peli-Karhut paransi jälleen peliään. Anissa Pounds ja Linda-Lotta Lehtoranta johdattivat joukkueensa viimeiselle jaksolle jo ratkaisevan tuntuisessa johdossa 64-40.

Viimeinen jakso oli tasainen, eikä Vimpeli enää päässyt uhkaamaan kotkalaisten voittoa. PeKa eteni finaaliin 83-68.

Elena Melto sai nimiinsä tupla-tuplan. Hän teki 19 pistettä ja otti 16 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta teki niin ikään tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 15 pistettä ja 11 koriin johtanutta syöttöä. Cliney teki kotijoukkueelle 27 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä kello 17.00 alkaen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!