Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Chicago Bullsin uusi päävalmentaja: "Lauri on ainutlaatuinen pelaaja"

25.9.2020 - 06:30:06


Lauri Markkasen edustama koripallon NBA-liigaseura Chicago Bulls sai uuden päävalmentajan aikaisemmin viikolla. Billy Donovan kertoi mietteitään alkavasta pestistään torstaina.

Donovan tulee Chicagon peräsimeen Oklahoma City Thunderista, jonka päävalmentajana hän toimi 2015-20.

- Tämä (Bulls-pesti) tuli minulle tavallaan yllättäen. En tiennyt, että tällaista oli tapahtumassa. Juttelin (pitkäaikaisen NBA-sentteri) Joakim Noahin kanssa asiasta. Hän kertoi uskomattomia asioita Chicagon kaupungista ja seurasta. Hän vietti suurimman osan urastaan Chicagossa ja rakasti jokaista minuuttia, Donovan kertoi Bullsin verkkosivuilla.

Donovan luotsasi Floridan USA:n yliopistomestaruuteen 2006 ja 2007. Noah oli tuolloin Floridan avainpelaaja.

Donovan valmensi Oklahoma Cityssä muun muassa sellaisia supertähtiä kuin Kevin Durant ja Russell Westbrook. Nyt Donovan tulee luotsaamaan Bullsia, joka on viimeksi nähty NBA:n pudotuspeleissä 2017.

- Juttelimme (Bullsin johtoryhmän kanssa) kokoonpanosta. Mielestäni tämä miehistö on parempi kuin mitä se on osoittanut viimeisen kahden vuoden aikana. Siinä on potentiaalia. Olimme samaa mieltä siitä, että siinä on hyvä sekoitus nuoria pelaajia ja veteraaneja. Meillä on paljon varausvuoroja ja tilaa palkkakaton alla, minkä päälle rakentaa tätä joukkuetta, Donovan sanoi.

Donovan tuntuu myös uskovan Markkaseen.

- Tässä joukkueessa on muutamia todella, todella laadukkaita pelaajia. Lauri on aina ainutlaatuinen pelaaja noilla taidoillaan ja kyvyillään. Zach LaVine on pelaaja, joka on loistava hyökkäyspäässä ja pystyy luomaan omat heittopaikkansa.

- Tärkeintä on auttaa tätä ryhmää tulemaan joukkueeksi. En sano oliko se sitä tai ei, mutta pitää saada heidät pelaamaan yhteen ja toisilleen. Heillä on ollut useana viime vuonna valtava määrä loukkaantumisia. Heillä on ilman muuta ollut takaiskuja. Mutta joukkueessa on mukava sekoitus muutamia vanhempia jätkiä ja nuorempia jätkiä. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään heidän kanssaan, Donovan jatkoi.

Markkanen ja kumppanit ovat tällä hetkellä "minileirillä" Chicagossa. Bulls ei päässyt NBA:n tämän kesän lopputurnaukseen, joten viimeisistä tosipeleistä on jo yli puoli vuotta. NBA:n komissaari Adam Silver sanoi tällä viikolla, että ensi kausi käynnistyy todennäköisesti vasta vuoden 2021 puolella.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-seurat jonottavat Erik Haulaa

20.10.2020 17:16:27