NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pyrintö hankki kaksi paluumuuttajaa

10.8.2020 - 16:24:18


Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä.

Tulkki pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzissa naisten Korisliigaa ja I-divisioonaa, sitä edeltävä kausi meni Peli-Karhujen joukkueessa. PeKassa Tulkki pääsi juhlimaan ensimmäistä aikuisten Suomen mestaruutta. Pyrinnön kasvatti on pelannut urallaan myös 31 nuorten maaottelua Susi-paidassa.
- Reetta tuo 1- ja 2-paikalle lisää korinteko- ja heittouhkaa. Puolustuksessa Reetta on parhaimmillaan, kun joukkueena pelataan aktiivisesti, näin hän pystyy käyttämään hyvää pelinlukutaitoaan hakemalla riistoja. Luotan, että Reetta pystyy lyömään nyt viimeinkin läpi naisten Korisliiga-tasolla isommassa roolissa. Hän on harjoitellut esimerkillisesti ja tuonut kilpailua harjoituksiin, joukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi seuran tiedotteessa Koripalloliiton kotisivujen mukaan.
- On todella hienoa palata kasvattajaseuraani edustamaan Pyrintöä. Ja on mukava päästä pelaamaan tuttujen pelikavereiden kanssa. Minulla on hyvät fiilikset tulevasta kaudesta ja odotan jo innolla uuden pelikauden alkua. Edelliset kaudet ovat tuoneet kokemusta Korisliigasta, jossa tempo ja peli on kovempaa. Pelinäkemykseni on kehittynyt, kun on päässyt pelaamaan erilaisissa ympäristöissä, Tulkki avaa.

Vimpelin Vedon kasvatti Anna Peltola on pelannut kaksi kautta naisten Korisliigaa Vimpelin paidassa. Tampereelle opiskelujen perässä saapunut Peltola on edustanut Pyrintöä kolme kautta Naisten I-divisioonassa.
- Anna on osoittanut kevään ja kesän aikana esimerkillistä asennetta harjoitteluun ja tuo Pimujen takakentälle heittovoimaa sekä erinomaisen pallollisen puolustajan. Joukkueena haluamme häiritä vastustajan pelinrakentelua ja Annan ominaisuudet, sekä mentaliteetti puolustajana, sopivat tähän mainiosti. Hyökkäyksessä kenttää levittävä heittäjä ja vastustajan lähestymisiä rankaiseva pelaaja on aina tarpeellinen. Kesän aikana päätöksenteko palloscreen-tilanteissa on mennyt eteenpäin, Heinämäki avaa.
- Vahvuudet ovat kaaren takaa heitto ja puolustus. Tuon peliin omalle joukkueelle taistelutahtoa, joka näkyy kropan likoon laittamisella ja, että jokaiseen tilanteeseen mennään täysillä, varsinkin puolustuksessa. Divarikausien aikana oma itseluottamus on parantunut ja ratkaisujen teko kehittynyt. Tampereella olen lähes aina ollut joukkueen vanhin, tai vanhimmasta päästä, jolloin on pitänyt oppia pois ”junnuroolista”, vastuunottajaksi niin pelissä ja reeneissä myös henkisellä puolella, Peltola kommentoi.

Tampereen Pyrinnöllä on sopimukset Tulkin ja Peltolan lisäksi Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!