FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

26.5.2020 - 17:11:46


22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

Edelliset kaksi kautta Salon Vilppaassa pelannut Kantonen siirtyy ensimmäistä kertaa uransa aikana ulkomaille. Tällä kaudella yleisö valitsi 22-vuotiaan Kantosen yleisöäänestyksessä Korisliigan kauden pelaajaksi.

198-senttinen ToPo junioreiden kasvatti ehti pelata Korisliigaa neljän kauden ajan ennen ensimmäistä ulkomaan komennustaan. Ensimmäinen Korisliiga-kausi sujui vielä pienellä vastuulla Kouvolassa, mutta siirto Kauhajoelle nosti Kantosen parrasvaloihin ja Suomen mestaruuteen päättyneellä kaudella hänet valittiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi (6,4p/3,4lp).

Lopullisen murtonsa Korisliigan huipulle Kantonen teki Vilppaassa. Ensimmäinen kausi (4,4/3,2) jäi vielä rikkonaiseksi, mutta koronaviruksen keskeyttämällä kaudella 2019-20 vastuu kasvoi ja hän tilastoi 10,7 pistettä, 5,1 levypalloa ja 3,9 syöttöä, joka vakuutti Aix-Maurienne Savoie Basketin valmennusjohdon.

Kantonen on pelannut Korisliigassa 155 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 6 pistettä, 3,3 levypalloa ja 2,3 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Viime kauden päätteeksi yleisöäänestyksessä hänet äänestettiin kauden pelaajan äänestykseksi lisäksi ykköseksi myös vuoden kehittyneimmän pelaajan kategoriassa. Kantonen murtautui nuorisomaajoukkueisiin vasta myöhemmällä iällä. Hän on pelannut 15 20-vuotiaiden maaottelun lisäksi kolmessa haastajamaajoukkueen ottelussa. Kantonen kuului Susijengin 15 pelaajan ryhmään helmikuussa käynnistyneissä EM-karsinnoissa, mutta ei päässyt pelaavaan kokoonpanoon. Kantonen on pelannut yhden Susijengin ottelun, debyytti tapahtui Latviaa vastaan elokuussa 2018.

- Kun tulin Saloon syksyllä 2018, tarkoituksena oli pelata täällä kaksi vuotta ja lähteä ulkomaille. Kaksi vuotta myöhemmin sen aika on tullut ja tie vie Ranskaan ensi kaudeksi. Vaikka tiesin, että tämä sopimus on otettava, sen ottaminen ei ollut niin helppoa kuin olin kuvitellut. Taakse jää joukkueellinen hyviä ystäviä, seura täynnä tuttuja sekä tuttu ja turvallinen Suomi, Kantonen kommentoi Vilppaan tiedotteessa.

- Omalle uralle tämä on iso muutos ja haastetta riittää. Vahvistuksena pelaaminen oman työn puolesta tulee olemaan vaativampaa kuin aikaisemmin, mutta kaikki paine on tervetullutta. En ole aikaisemminkaan ollut varovainen siirroissa, jotka omasta mielestäni on pitänyt tehdä. Helsingistä Kouvolaan, Kouvolasta Kauhajoelle, Kauhajoelta Saloon. Jälkikäteen mietittynä kaikki siirrot ovat olleet oikea-aikaisia ja oikeita päätöksiä. Haluan vielä kiittää kaikkia koko omalla taipaleella täällä mukana olleita. Pelaaminen tässä joukkueessa ja Salohallissa oli nautinnollista aikaa, jota muistelen lämmöllä, kiittelee Kantonen.

Määrätietoisen takamiehen tie vie nyt Ranskan liigan kakkostasolle, vajaan 30 000 asukkaan kylpyläkaupunki Aix-les-Bainsiin. Seura on sama, jossa Susijengin Ilari Seppälä pelasi viime kauden 13,1 pisteen, 2,3 levypallon ja 5,0 syötön keskiarvoilla. Aix-Maurienne sijoittui koronan keskeyttämällä kaudella ProB:ssä 16. sijalle saldolla 9-14.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!