NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

21.9.2019 - 14:45:44


Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

Salinin, 28, sopimus Malagan kanssa päättyi kesällä, ja vaikka hänelle tarjottiin jatkosopimusta, päätti hän lähteä hakemaan uusi merellisiä tuulia Teneriffalta.

- Malagan kanssa sopimusneuvottelut menivät vähän vaikeaksi emmekä päätyneet sopimukseen. Sitten siinä oli Teneriffa ja myös Gran Canaria kyseli tulisinko takaisin ja joitain muitakin. Teneriffa kuitenkin todella halusi minut joukkueeseen ja vaaka kääntyi heille, Salin avaa siirtonsa taustoja Koripalloliiton tiedotteessa.

Salinin mukaan hän ei kuitenkaan pelkästään tee seuravalintojaan sen perusteella, missä aurinko paistaa, meri on lähellä ja ilma on lämmin läpi vuoden.

- Onhan se plussaa, mutta ei se mikään päätekijä ole sopimusta tehdessä, Salin naureskelee.

- Las Palmasissa ja Malagassa on käynyt hyvin suomalaisia katsomassa pelejä, ja toivottavasti heitä näkyy myös Teneriffan peleissä, Salin heittää suomalaiskannattajille haasteen.

Teneriffalle viime kausi Espanjassa oli pettymys, sillä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi joukkue on panostanut paljon ja yrittää nousta haastamaan kärkipään isompia seuroja.

- Joukkue on vaihtunut lähes kokonaan viime kaudesta. Seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet ja se haluaa parantaa viime kaudesta ja päästä sinne kärkitaisteluun mukaan. Sitä silmällä pitäen joukkueeseen on tuotu myös sellaisia pelaajia, jotka voivat tuon tavoitteen täyttää.

Vaikka Teneriffan kausi Espanjassa oli viime kaudella pienoinen pettymys, niin eurokentillä tuli menestystä. Se raivasi tiensä Mestarien liigassa aina finaaliin saakka, mutta taipui Virtus Bolognalle. Aiemmin Euroliigassa ja EuroCupissa pelannut Salin pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kokemaan Mestarien liigan tunnelman.

- Se on minulle taas uusi tuttavuus. Olen tietenkin seurannut sitä aiemmin, mutten ole Mestarien liigassa ennen pelannut. Teneriffa on ollut aiempina vuosina mukana siellä kärkikahinoissa ja toivottavasti myös nyt. Tiukkoja pelejä on varmasti taas luvassa ja kansainvälisissä peleissä pelataan aina kovaa. Lisäksi pääsee pelaamaan kahdesti viikossa, niin ei tarvitse treenata niin paljoa.

"Malmin roskisdyykkari" tunnetaan terrierimäisenä puolustajana ja tarkkana kolmen pisteen heittäjänä. Tuo rooli ei tule muuttumaan myös Teneriffalla.

- Ei sitä tällä iällä rooli enää hirveästi muutu. Autan puolustuksessa ja heitän kolmosia. Tietenkin yritän kehittyä joka vuosi jokaisella osa-alueella.

- Olen saanut paljon vastuuta ja valmentajalta on tullut luottoa. Hän halusi minut tänne tuomaan kokemusta joukkueeseen. Nyt olen veteraanipelaaja enkä ole niin nuori enää, Salin heittää pilke silmäkulmassa.

eneriffan aloittaa kautensa keskiviikkona 25.9. kohtaamalla Bilbaon.

Maxhuni innolla debyyttikauteensa ammattilaisena

Edon Maxhuni, 21, ottaa ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan kahden USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen. Maxhuni teki kesällä 1+1-vuotisen sopimuksen Gran Canarian kanssa. Hän harjoittelee myös edustusjoukkueen mukana, mutta hakee ainakin alkuun pelituntumaa seuran reservijoukkueessa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa.

Maxhuni pelasi kaksi edelliskautta Long Islandin yliopistossa, mutta päätti kesällä palata vanhalle mantereelle luomaan ammattilaisuraa.

- Minulla oli yliopistossa vähän vaikeat kaksi vuotta. Halusin viedä peliäni eteenpäin ja oman kehitykseni kannalta ajattelin Euroopan olevan minulle sopivampi paikka. Maajoukkuepelien myötä olen huomannut, että eurooppalainen koripallo sopii minulle paremmin, Maxhuni kertoo Eurooppaan paluun syistä.

Aika ammattilaisena on alkanut taitavan takamiehen mukaan hyvin.

- Onhan tämä vähän erilaista. Tämä on hieno kaupunki ja seura on tosi ammattimainen. Kaikki on hoidettu ihan tiptop ja voi vain keskittyä koripalloon. Ei ole mitään valittamista ja olen intoa täynnä.

Maxhuni aloittaa Gran Canarian reservijoukkueen mukana, mutta harjoittelee myös edustusjoukkueen kanssa. Kunnianhimoinen nuorukainen ei aio kuitenkaan jämähtää pelkästään reservijoukkueeseen.

- Harjoittelin koko kesän edustusjoukkueen mukana, mutta nyt lähempänä kautta olen harjoitellut myös reservijoukkueen kanssa. Jos edustuksessa tulee loukkaantumisia tai pelit menevät muuten hyvin, niin olen valmiina kokeilemaan myös isompia vesiä.

Gran Canarian reservijoukkue pelaa tulevalla kaudella Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa. Maxhunilla ei ole vielä ensikäden kokemusta sarjasta, mutta on nähnyt peleistä videoita.

- Joukkueissa on pari amerikkalaispelaajaa, sitten siellä on kokeneita entisiä ACB-pelaajia sekä nuoria pelaajia muun muassa Espanjan nuorten maajoukkueista. Hyvätasoinen sarja on varmasti kyseessä ja kohtahan sitä pääsee sitten testaamaan.

Maxhunille on povattu iso rooli joukkueessa ja hän toivoo pystyvänsä vastaamaan huutoon sekä siivittämään oma pelinsä uudelle tasolle.

- Haluan viedä omaa peliäni eteenpäin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Jos pystyn pelaamaan alusta loppuun hyvällä tasolla, niin olen tyytyväinen. Minulla on iso rooli avauspointtina ja pääsen pelaamaan isoja minuutteja. En voi kuitenkaan vain tuudittautua siihen, vaan ne minuutit pitää pystyä treeneissä aina ansaitsemaan.

LEB Plata starttaa lauantaina 21.9., kun Gran Canaria kohtaa Real Murcian.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!