NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

USA:n korismiesten päävalmentaja ei alkanut selittelemään: "Tuo on epäkunnioittavaa"

12.9.2019 - 07:30:17


USA:n haaveet kolmannesta peräkkäisestä koripallon maailmanmestaruudesta kariutuivat tappioon Ranskalle keskiviikkona. Ranska löi USA:n puolivälieräottelussa koriluvuin 89-79.

Saman tien alkoi jossittelu. USA ei ole MM-kisoissa läheskään parhaalla mahdollisella joukkueella.

- On epäkunnioittavaa tuoda tuo asia esiin ja sanoa: "Teillä ei ollut tuota jätkää tai tuota jätkää". Tuo on epäkunnioittavaa Ranskaa kohtaan ja muita turnauksen maita kohtaan. Ranska löi meidät. Ei sillä ole väliä, ketä joukkueessa on, USA:n päävalmentaja Gregg Popovich jyrisi maan koripalloliiton verkkosivuilla.

USA:n suurimmat tähdet kieltäytyivät tämän vuoden MM-kisoista. Sellaiset nimet kuin LeBron James, James Harden, Stephen Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant, Russell Westbrook ja monet muut loistivat poissaolollaan.

- En voisi olla ylpeämpi näistä 12 jätkästä, jotka uhrasivat kesänsä ollakseen täällä. He ansaitsevat kiitosta siitä. Aivan kuten Ranska ansaitsee kunniaa voitosta. Ei ole kyse siitä, että USA:lla ei ollut muita jätkiään. Ei ole sellaista asiaa kuin muut jätkät. On nämä jätkät, jotka ovat täällä. He tekivät hienoa työtä. Olen ylpeä heistä, Popovich jatkoi.

USA oli voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta. Se on voittanut myös kolme edellistä olympiakultaa. USA:n NBA-tähdet olivat hävinneet edellisen kerran arvoturnauksessa vuoden 2006 MM-kisojen välierissä Kreikalle.

- Jos ei halua tulla tänne, niin se on heidän asiansa. Meillä on 12 jätkää, jotka haluavat taistella. Meillä oli jätkiä, jotka eivät mahtuneet tähän joukkueeseen, ja hekin haluavat taistella. Tiedän, että ihmiset tulevat keskittymään siihen, keitä pelaajia meillä ei ollut, mutta mitä jos keskitymme siihen, keitä meillä oli, USA:n takamies Donovan Mitchell säesti.

USA pelaa MM-kisoissa vielä sijoitusotteluita.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!