NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ricky Rubio teki historiaa MM-koriksessa - "Hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessä"

11.9.2019 - 07:00:22


Ricky Rubio teki historiaa koripallon MM-kisoissa tiistaina. Rubio johdatti puolivälierissä Espanjan 90-78 -voittoon Puolasta.

Rubiosta tuli Puola-ottelussa MM-kisojen historian eniten koriin johtaneita syöttöjä jakanut pelaaja. Syötöt ovat olleet MM-tilastoissa vuodesta 1994 lähtien. Espanjan pelintekijä ohitti kaikkien aikojen listalla argentiinalaisen Pablo Prigionin.

- On kunnia, että minut mainitaan samassa lauseessa yhden idoleistani kanssa. Pelasin Prigionia vastaan useita kertoja ja opin häneltä paljon, Rubio sanoi Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n verkkosivuilla.

Rubio siirtyi kesällä NBA:ssa Phoenix Sunsiin. Hän täyttää juuri ennen NBA-kauden alkua 29 vuotta.

Mutta sitä ennen on vielä MM-urakkaa jäljellä.

- Rubio on erityinen. Hän pystyy tekemään paljon eri asioita. Hän on hyvä syöttäjä, fiksu pelaaja ja hyvä puolustuspelaaja. Uskon, että Ricky tulee kehittymään vielä, kun hän vihdoin löytää sen tasapainon syöttämisen ja heittämisen välillä. Hän on lähellä täyttä kypsyyttä pelaajana ja hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessä, Espanjan päävalmentaja Sergio Scariolo suitsutti.

Espanja kohtaa MM-kisojen välierissä Australian tai Tshekin. Toisessa välierässä Argentiina saa vastaansa USA:n tai Ranskan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!