FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huippusopimus! Susijengin nuorukainen siirtyy Espanjan liigassa pelaavan Gran Canarian joukkueeseen

18.8.2019 - 10:14:34


Suomen miesten koripallomaajoukkueen lupaava takamies Edon Maxhuni on tehnyt sopimuksen Espanjan ACB-liigassa pelaavan CB Gran Canarian kanssa.

Asiasta kertoo Suomen Koripalloliitto.

Maxhunin sopimus on 1+1-vuotinen. Hän aloittaa pelinsä seuran reservijoukkueessa, joka pelaa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. 21-vuotias Maxhuni pääsee kuitenkin harjoittelemaan ykkösjoukkueen mukana.

- Jos näytöt on riittävän hyvät, mahdollisuus on siirtyä kokonaan ACB-joukkueen vahvuuteen, Maxhuni kertoo tiedotteessa.

- Farmijoukkueessa tiedossa on iso rooli ja paljon vastuuta. Odotus on ekoista treeneistä alkaen lähteä kamppailemaan paikasta ACB-liigassa ja saada jalkaa edustusjoukkueen oven väliin. Kun on ensimmäinen ammattilaiskausi edessä, tietenkin tahtoo antaa kaikkensa.

Maxhuni on pelannut kaksi viime vuotta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa Long Beach Staten riveissä.

Espanjan ACB-liigassa pelaaminen olisi iso saavutus, sillä sarja on kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n sarjarankingissa toisena heti NBA:n jälkeen. Muun muassa Suomen maajoukkueen luottopelaaja Sasu Salin pelaa ACB:ssä. Petteri Koponen pelasi sarjassa vuosina 2016-2018.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!