NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengi saa vastaansa loukkaantumisista kärsineen Venäjän – "Lähes kaikki pallonkäsittelijät ovat sivussa"

17.8.2019 - 11:13:59


Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa huomenna harjoitusottelussa Venäjän Espoossa.

Susijengi saa vastaansa raajarikon joukkueen, sillä MM-kisoihin valmistautuvan Venäjän ryhmästä puuttuu kovia nimiä.

Ongelmat ovat vieläpä kohdistuneet takamiesosastoon. Venäjän avaavana pelinrakentajana vuosien 2017-19 MM-karsinnoissa uurastanut Dmitri Hvostov joutui huhtikuun alussa polvileikkaukseen, jolloin tiedettiin hänen olevan sivussa Kiinan kisoista. 216-senttisen NBA-jätin Timofei Mozgovin poissaolo niin ikään polvivamman jäljiltä vahvistettiin puolestaan Venäjän leirityksen alkaessa heinäkuussa. Viimeisen viikon sisällä Venäjä on kohdannut kaksi takaiskua lisää, kun plantaarifaskiittia potevan vuoden 2017 EM-kisojen korikuninkaan Aleksei Shvedin ja silmävammasta toipuvan, Susijengiä MM-karsinnoissa kurittaneen Dmitri Kulaginin ilmoitettiin olevan myös kisakokoonpanosta sivussa.

Suomen valmennukseen kuuluva Mikko Larkas tietää, että poissaolot avaavat Susijengille hyvän mahdollisuuden huomisessa pelissä.

- Vaikuttaisihan se minkä tahansa joukkueen valmistautumiseen, kun lähes kaikki pallonkäsittelijät ovat sivussa, Larkas sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Venäjällä on laajalti osaamista.

- Venäjä on tosin aiemmin ollut nurkkaan ahdistettuna vaarallinen ja heiltä löytyy kyllä tulivoimaa. Shvedin poissaolo MM-karsinnoista pakotti Venäjän pelaamaan kollektiivisemmin, ”liettualaisemmin”, ja Hvostovin ja Kulaginin ollessa sivussa tämä korostuu entisestään. Vitali Fridzon on tehnyt valmistavissa maaotteluissa paljon pisteitä ja Evgenii Baburin on pelannut isoja minuutteja pointtina.

Suomi ja Venäjä ovat kohdanneet viime vuosina monta kertaa, joten isoja yllätyksiä ei ole luvassa.

- Ei tässä vaiheessa kummankaan pelaaminen tule toiselle yllätyksenä. Venäjä pelaa mieluusti nopeasti, mutta osaa ryhmittyä myös puolen kentän hyökkäykseen. Iskuja he eivät kaihda, ja meidän pitää olla valmiit antamaan ensi-isku. Periaatteessa Venäjää vastaan pelaaminen on yksinkertaista niin kauan kuin on ajan tasalla ja tietää, mitä he aikovat, Larkas päättää.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Kuva: FIBA


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukolta ikäviä uutisia

25.2.2020 11:42:35