COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen koripallopojille häviö Euroopan B-kisoissa

15.8.2019 - 23:23:18


Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue pelasi menestyksekkään viimeisen harjoitusmaaottelun ennen A-divisioonan EM-kisoja pieksemällä Kreikan 69-64 (31-29). 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi B-divisioonan EM-kisoissa Ukrainalle.

Jos eilen molemmat joukkueet 16-vuotiaiden tyttöjen valmistavassa maaottelussa pelasivat vähän nihkeästi, niin tänään Kisakalliossa Kreikka ja Suomi olivat roimasti parempia. Puoliajalle asti ottelu eteni tasaisesti, mutta kolmannelle neljännekselle Sudenpennut asteli puolustushaalarit yllä.

Suomalaisten puolustus raatoi kuin riivattu kreikkalaiset läkähdyksiin ja vaikeisiin heittoihin ja toisessa päässä soi. Päävalmentaja Jussi Räikän sanoin ”positiivinen energia siirtyi puolustuksesta hyökkäykseen”.

- Kolmas jakso oli aivan huikea ja lisäksi meillä oli yhdeksän tai kymmenen pelaajaa kentällä. Tätä varten me treenaamme, jotta on aivan sama, että kuka menee kentällä, ja silti homma toimii ja tulee onnistumisia, Räikkä kertoi.

– Jos tällä tavalla pystymme pelaamaan pidempiä jaksoja, niin monet asiat on mahdollisia.

Päätösneljänneksen alkaessa Suomella oli kasassa 20 pisteen johto, jota Kreikka lähti kirimään paikkaprässin turvin – viiteen pisteeseen asti.

– Siinä vaiheessa sanoin pelaajille, että jos joku miettii, että miksi menetti pallon tai tuli hätiköityä, niin se ei ole heidän vika, vaan minun. Olemme ottaneet sen riskin, että jotain asioita on jätetty viimeisiin harjoituksiin ja paikkaprässin purkaminen on yksi niistä. Sen verran kuitenkin onnistuimme, että saimme voiton.

Suomen pisterikkaimmat ottelussa olivat Kati Ollilainen (19/7/4 syöttöä), Annukka Willstedt (12/3) sekä parhaimmillaan pysäyttämätön Henna Sandvik, joka väänsi 16 pistettä ja 3 levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Tiukalla rotaatiolla pelanneen Kreikan parhaat olivat Athina Theodosoulaki (17/1) ja Eleni Bosgana (20/12).

Ukraina parempi 16-vuotiaiden poikien mittelössä

16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi Ukrainalle 76-92 (30-46). Tappion vuoksi sijoista 13-16 pelaavalla Suomella on jäljellä enää kaksi ottelua, joista seuraava pelataan huomenna Irlantia vastaan.

Ukraina nappasi johtoaseman vieden avausneljänneksen 14-26. Sudenpennut heilui pitkään reilun kymmenen pisteen päässä, mutta lopulta eväät eivät riittäneet voittotaisteluun.

– Alku oli anteeksiantamattoman passiivinen ja varovainen. Kun pääsimme käyntiin, olimme lähellä päästä peliin mukaan. Valitettavasti liian usein onnistunut suoritus ei muuttunut pisteiksi taululle ja sitä seurasi epäonnistunut suoritus. Turnaus on kesken. Nyt voimme vain kääntää katseet seuraavaa peliä kohti, Suomen päävalmentaja Ville Neva kiteytti.

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät Eino Pällijeff (21/4), Aku-Petteri Kuusinen (14/2/3 syöttöä), Joona Heinonen (12/3/3 syöttöä) ja Mikael Parpala (12/6).

Lähde: Koripalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

12.12.2019 07:45:15