NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Anniina Äijänen aloittaa Espanjan liigan välierät sunnuntaina - Anissa Pounds kehittyi kauden aikana

20.4.2019 - 11:23:51


Anniina Äijäsen kausi Espanjassa jatkuu sunnuntaina, kun hänen edustamansa Sedis Basquet aloittaa välierät Gironaa vastaan. Anissa Poundsin kausi sarjaporrasta alempana sen sijaan loppui viime viikonloppuna.

Sedis Basquet sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja sai puolivälierissä vastaansa Gipuzkoan. San Sebastianista oleva Gipuzkoa laittoi Sedis Basquetin tiukoille, mutta Sedis kuittasi ratkaisevan pelin jatkoajalla nimiinsä ja eteni välieriin otteluvoitoin 2-1.

- Se oli kahden väsyneen joukkueen taistelu. Vastustaja oli hyvä, mutta onneksi pystyimme hoitamaan pelin. Meillä oli iso kotiyleisön tuki ja rummut soivat katsomossa. Oli hieno tunne olla osana tuollaista tapahtumaa, Äijänen palaa ratkaisevaan puolivälieräotteluun.

Sedis Basquetin kotipaikka on Kataloniassa sijaitseva Le Seu d'Urgell. Äijänen on pistänyt merkille reilun 12 000 asukkaan kaupungin koriskuumeen.

- Sen huomaa kaduilla, kun ihmiset tervehtivät ja onnittelevat pelien jälkeen ja lapset heittelevät yläfemmoja. Täällä on kiva yhteisöllinen olo.

Välierissä Sedis joutuu kovan paikan eteen, kun se saa vastaansa runkosarjan kakkosen Gironan. EuroCupissa menneellä kaudella pelannut Girona hävisi kaudella vain neljä ottelua, joista kolme tuli neljän viimeisen kierroksen aikana. Alkukauden ainoan tappion se koki nimenomaan Sedisille.

- Girona on taas paha vastustaja. Onnistuimme kaatamaan heidät alkukaudesta, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Heillä on hyvä kotiyleisö ja he suojelevat kotikenttäänsä hyvin. Heillä on jokaiselle pelipaikalle monia hyviä pelaajia, Äijänen kuvailee tulevaa vastustajaa.

Sedis on kuitenkin osoittanut pystyvänsä haastamaan ja voittamaan Gironan tällä kaudella. Finaalipaikka vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista.

- Meidän pitää lähteä puolustuksen kautta pelaamaan, että pystyisimme haastamaan heidät. Heille on tullut vähän uusia vahvistuksia kauden aikana ja se luo omanlaisensa haasteet valmistautumiseen. Omalla tekemisellä ja levypallot hoitelemalla pystymme heidät haastamaan.

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaavalle Äijäselle pudotuspelit Espanjan kovassa liigassa ovat herkullinen kokemus, josta voi ammentaa paljon myös jatkoa ajatellen.

- Täytyy olla iloinen, että pääsee pelaamaan tällaisia pelejä ja tämä on hyvä aloitus ammattilaisuralle. Hienoja hetkiä.

Espanjan Liga Femeninan finaaliin pääsee kahdella voitolla.

Poundsilla opettavainen debyyttikausi ammattilaisena

Viime keväänä Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Anissa Pounds pelasi uransa ensimmäisen ammattilaiskauden Espanjan Liga Femenina 2:ssa Maristas Corunan joukkueessa. Joukkueen kausi päättyi harmittavasti putoamiseen, mutta Poundsin kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Pounds lukeutui koko kauden joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin pelaten keskimäärin yli 28 minuuttia ottelua kohden. Tehojakin syntyi komeasti 11,7 pisteen, 3,4 levypallon, 1,8 syötön ja 1,5 riiston keskiarvoilla. Joukkueen osalta kausi oli sen sijaan vaikeampi, kun se voitti kauden 26 ottelustaan vain viisi sijoittuen lohkossaan toiseksi viimeiseksi ja putosi näin sarjaporrasta alemmas.

- Tuloksellisesti joukkueena kausi ei mennyt niin hyvin, mutta omalta osaltani viihdyin kyllä tosi hyvin. Minulla oli iso rooli ja sain paljon vastuuta. Tykkäsin valmentajastamme ja hän auttoi minua todella paljon kauden aikana. Henkikohtaisesti tunnen menneeni kauden aikana eteenpäin. Olisin toivonut joukkueelle enemmän voittoja, mutten kadu lähtöäni tänne. Onneksi lähdin, Pounds kertaa kauttaan.

Pounds kiittelee erityisesti päävalmentaja Ruben Vazquez Lopezin vaikutusta omaan kehitykseensä.

- Täytyy antaa valmentajalle iso kiitos, että hän jaksoi tulla aamuisin treenaamaan kanssani, kun muilla oli koulua ynnä muita juttuja. Hän auttoi minua henkilökohtaisesti todella paljon esimerkiksi siinä, että miten saan heiton nopeammin ilmaan, miten skriinistä pääsee peliin, nyt pystyn lukemaan kenttää paremmin ja osaan erilaisia viimeistelytapoja, Pounds kertoo. Pounds vietti USA:n yliopistossa ensin neljä vuotta, jonka jälkeen hän palasi vuodeksi Korisliigaan pelaamaan ennen kuin päätti ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomaille. Kokemus oli kokonaisuudessaan positiivinen. - Täällä oli tosi helppo olla. Ainoa ongelma oli, että vain yksi joukkuekaveri puhui hyvin englantia, mutta onneksi valmentaja osasi myös. Kaikki toimi erinomaisesti ja seura oli aina auttamassa, mikäli jotain oli. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia olla siellä.

Hyvästä kokemuksesta rohkaistuneena Pounds halajaa ulkomaille myös ensi kaudella. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa missä ura tulee jatkumaan.

- Haluaisin lähteä taas ulkomaille ja uuteen paikkaan kokemaan sekä näkemään vähän jotain uutta. Agentin kanssa olen vähän jutellut, mutta katsotaan sitten, kun sarjat päättyvät.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurmipalloseuralle iso takaisku

26.5.2020 21:00:54