Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Annika Holopainen hurjaan seuraan Puolassa

5.10.2018 - 14:28:55


Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

Holopainen pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa ammattilaiskentillä USA:ssa vietettyjen yliopistovuosien jälkeen. Ensiaskeleensa hän otti saksalaisseura Wasserburgissa, jonka riveissä hän pääsi pelaamaan EuroCupia ja saavutti viime kauden päätteeksi Saksan cupin mestaruuden sekä Bundesliigan hopeaa. Hän pääseekin lähtemään toiseen ammattilaisvuoteensa hyvistä lähtökohdista.

- Tietyllä tapaa tähän kauteen on helpompi lähteä. Viime kaudella pelasin europelejä ja kovissa peleissä Bundesliigan finaaleissa sekä cupin finaalissa.

Tulevalla kaudella Holopainen pääsee mittauttamaan itseään maanosan ja maailman huippuja vastaan.

- Olen kuullut hyvää Puolan sarjasta ja se on Euroopan top5-sarja. Halusin päästä kovempaan liigaan tai pelaamaan eurokentille ja Gdanskilta tuli hyvä tarjous. Tämä on upea mahdollisuus päästä pelaamaan WNBA- ja Euroliiga-pelaajia vastaan, Holopainen hehkuttaa.

Wasserburgissa Holopainen kuului joukkueen kokemattomimpiin pelaajiin ja hänen roolinsa vaihteli kauden aikana. Täksi kaudeksi Holopaiselle on luvassa iso rooli sekä kentällä että sen ulkopuolella.

- Olen ollut vähän loukkaantuneena harjoituskauden aikana, mutta harjoitusotteluissa on tullut paljon vastuuta. Meillä on nuori joukkue ja itse olen vanhimpia pelaajia ja siten minulla on hieman johtajan rooli. Se on minulle hieman uudenlainen rooli ja pyrin auttamaan meidän nuorempia pelaajia ja näyttää esimerkilläni johtajuutta.

Gdansk nousi täksi kaudeksi Puolan pääsarjaan, joten tavoitteet kauteen lähdettäessä ovat maltilliset. - Ensisijainen tavoite on pysyä liigassa ja olisi hieno päästä pudotuspeleihin, linjaa Holopainen.

Gdansk aloittaa kautensa lauantaina Wisla Krakovan vieraana.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!