NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengi-pelaaja vaihtoi seuraa Espanjassa

23.7.2018 - 15:02:20


Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viime kaudella debytoinut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 28, jatkaa samoissa maisemissa myös tulevalla seurajoukkuekaudella. 187-senttisen, kahdesti EM-kisaparketeilla Susijengissä esiintyneen Ahosen uusi työnantaja on kunnianhimoisella suunnitelmalla uuteen kauteen lähtevä Oviedo CB.

Oviedo CB sijoittui keväällä LEB Oron runkosarjan kuudenneksi ja lähtee tulevaan seurajoukkuekauteen tähtäimessään nousu maanosan kovimpaan kansalliseen koripallosarjaan, Espanjan ACB-liigaan.

Ahosella on tuoreessa sopimuksesta optio myös kaudesta 2019-20, mikäli Oviedo yltää sarjanousutavoitteeseensa keväällä 2019.

- Oviedo lähti jo viime kauteen isoin tavoittein ja satsaa entistä enemmän tulevaan kauteen. Pyrkimys sarjanousuun oli minulle iso juttu ja erityisen suuri rooli oli siinä, että päävalmentaja todella halusi minut sinne ja tarjosi isoa roolia ensi kaudelle, Ahonen kertoo.

Oviedoa valmentaa Javk Rodriguez, joka edusti omalla pelaajaurallaan ACB-liigassa (1997-2013) Tau Cerimicaa, Gijónia, Breoginia, Fuenlabradaa, Manresaa ja Bilbaota sekä edusti Espanjaa myös maajoukkuetasolla.

- Javk on itse vanha takamies ja pelannut monta vuotta Espanjan liigaa, mikä auttaa minua kehittymään, Ahonen jatkaa.

- Olin viime kaudella positiivisesti yllättynyt LEB Oron tasosta ja nyt sain mahdollisuuden päästä pelaamaan yhdessä kärkijoukkueista, mikä on askel eteenpäin. Liigassa pelataan fiksua, taitavaa ja nopeaa koripalloa, mikä sopii minulle hyvin.

Susijengi-debyyttinsä Ahonen teki kesällä 2012 ja saman kesän EM-karsinnoissa hän oli neljänneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä (53,3%). Tähänastisella Susijengi-urallaan Ahonen on pelannut 55 ottelua 2,7 pisteen keskiarvolla ja edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 EM-lopputurnauksissa. Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!