NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen koripallopojille voitto – ”Hienoja onnistumisia”

16.7.2018 - 23:52:24


Suomen 18-vuotiaat koripallopojat aloittivat Campobassossa pidettävän neljän joukkueen turnauksen voitokkaasti. Suomi selätti Ukrainan pistein 66-61.

Suomi aloitti kehnosti, kun urheilulliset ukrainalaiset vetäisivät avausneljänneksellä parhaimmillaan 12 pisteen kaulan. Suomi ei kuitenkaan vähästä hätkähtänyt, vaan keräsi joukkonsa ja mukautui vetäen ottelun tasaiseksi.

– Robert Peterseniä lainaten Ukraina pelasi tyypillistä ukrainalaista koripalloa. Aivan mielettömiä urheilijoita koko joukkue. Jos oltaisiin lähdetty korkeushyppykilpailuun, niin Suomen poika olisi jäänyt kakkoseksi, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

– Alkuun meillä oli vaikeuksia ajaa korille. Meidän heittoja torjuttiin ja viimeistely ontui, mutta pojat osasi adaptoitua koriraudan yläpuolella pelattuun peliin.

Suomi oli kuusi pistettä takana puoliajalla, mutta nappasi viestikapulan käpäliinsä vieden kolmannen neljänneksen 12-21. Puolustuspeli parani rutkasti, mutta hyökkäyspäässä omimmillaan oli Ville Tahvanainen (22/5), joka naulasi 20 pistettä toiseen puoliaikaan.

Noin vartin toisesta puoliajasta Suomen susipuolustus oli uomissaan, mutta lopussa parin hölmön menetyksen myötä Ukraina pääsi vielä kaunistelemaan lukemia.

– Kiva asia oli, että muutimme peluutusta niin, että ne pelaajat, jotka eivät ole niin paljon pelanneet näitä pelejä saivat vähän enemmän minuutteja. Heiltä tuli todella hienoja onnistumisia, Lohikoski sanoi.

Joonas Timonen (4/4) veisteli vaihdosta plus-miinus-tilastoikseen vartissa +14, Emil Uotila (2/1) oli mies paikallaan joukkuepelissä.

Tahvanaisen lisäksi Oscar Storgård (10/0) kunnostautui pistetehtailussa, kun taas Mikael Jantunen (8/14/5 syöttöä) piti huolen, että irtopallot pysyivät suomalaisten kourissa.

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan tiistaina kello 19 alkaen Ison-Britannian.

Lähde: Koripalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!