KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Tämän lohkon joukkueista kaikkein yhtenäisin nippu" - Susijengi haastaa Islannin Reykjavikissa

22.2.2018 - 09:20:48


Suomen miesten koripallomaajoukkueen matka kohti vuoden 2019 Kiinan MM-kisoja jatkuu myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kun Islanti isännöi Susijengiä Reykjavikissa. Raivoisan kotiyleisönsä tukema Islanti hakee pakkovoittoa kahden marraskuussa kärsityn tappion jälkeen. Joukkue juoksee kotiareenalleen liki samalla kokoonpanolla kuin viime kesän EM-kisoissa Helsingissä.

- Islanti on tämän lohkon joukkueista ehkäpä kaikkein yhtenäisin nippu. He tuntevat toisensa pitkältä ajalta ja pelaajat saavat pelata MM-karsintoja tutuissa rooleissaan. Tähänastisen tiedon mukaan Valencian 20-vuotias Tryggvi Hlinasonkin on pääsemässä Euroliigasta maajoukkueen avuksi, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi laskeskelee.

Viime vuosien EM-karsinnoissa Islanti on kiusannut vastustajiaan vaarallisella vauhtikoripallolla ja lunastanut paikkansa kaksissa perättäisissä EM-kisoissa, vaikka arvokisaparketeilla joukkueen historian ensimmäinen voitto onkin edelleen saavuttamatta. Lähellä se oli viime syyskuussa Helsingissä, kun Islanti piinasi Susijengiä kolme ja puoli jaksoa ennen taipumistaan.

- Islannilla on perjantaina melkeinpä samat kaverit kentällä kuin Helsingissä, kun taas meidän nippumme on hyvin erilainen kuin silloin. Perusteesimme ovat tästä huolimatta samat: meidän on saatava Islannin avainpelaajat kuriin ja löydettävä tarvittavat pisteet hyökkäyspäästä, Tuovi arvioi.

Osviittaa Susijengi saa viime marraskuusta, jolloin Bulgaria kaatoi Islannin Reykjavikissa kolmen pisteen erolla.

- Islanti operoi hyvin kapealla rotaatiolla, kärkikuusikko tai -seitsikko pelaa erittäin isoja minuutteja. Bulgaria nousi marraskuussa sillasta painostamalla palloa ja pakottamalla Islannin huonoihin hyökkäyspään ratkaisuihin. Tietysti hyvän puolustuspelin lisäksi on saatava riittävästi kuppeja hyökkäyksessä, päättää Tuovi analyysinsa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OrPo tekee lentopallohistoriaa

14.12.2018 14:48:25