KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengin luottomies valmis MM-karsintaotteluihin

20.2.2018 - 10:17:36


Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

Syyskesän 2017 EM-kotikisojen päättymisen jälkeen Murphy lähti Helsingistä Ranskaan ja Nanterreen, missä hän ehti edustaa paikallista Nanterre-92:a Ranskan Pro A -liigassa sekä FIBA:n Mestarien liigassa joulukuun puoleenväliin.

Jouluviikolla Murphy matkusti Nanterresta kotiseuduilleen Yhdysvaltain Rhode Islandille ja Massachusettsiin, missä koripalloilevan veljessarjan vanhin on viettänyt viimeiset kaksi kuukautta. Jos sunnuntaina Helsinkiin lentäneen Murphyn energiatasosta voi vetää johtopäätöksiä, parikuukautinen on tehnyt tehtävänsä.

- Nanterresta kotiuduttuani vietin ensiksi pariviikkoisen ihan vain lomaillen. Sain tilaisuuden viettää joulua perheeni ja ystävieni kanssa, mikä on ammattilaispelaajan uralla aina yhtä kallisarvoista, ”Susi-Erkki” kertailee.

- Vuodenvaihteen jälkeen palasin töihin. Olen treenannut vanhan yliopistoni apuvalmentajan kanssa Massachusettsissa ja vireeni on ollut päivä päivältä parempi.

Viimeisen runsaan viikon ajan huhut ovat vieneet Murphya Italian pääsarjan Brindisiin, mutta kokenut iso mies pysyttelee toistaiseksi sopimuksettoman pelaajan statuksella.

- Odotan vielä oikeaa tilaisuutta. Kun näen paikan, joka on urani kannalta oikea, hyppään epäröimättä kyytiin.

”Olimme kartalla paremmin kuin hyvin”

Susijengin ensimmäisenä harjoituspäivänä helmikuun MM-karsintaikkunassa koolla olivat tutut nimet Shawn Huffista Mikko Koivistoon ja Tuukka Kotista Matti Nuutiseen. Hymy parketilla oli herkässä ja niin pelaajat kuin valmennusjohtokin olivat silminnähden tyytyväisiä nähdessään toisiaan keskellä pitkää seurajoukkuekautta.

- Kovaa mentiin, mutta ei ehkä niin kovaa kuin marraskuun karsintaikkunan ensimmäisenä päivänä, jolloin juoksimme kieli vyön alla. Pääsimme heti olennaiseen kiinni ja saimme hyviä juttuja tehtyä, Murphy kehuu.

- Monilla kavereista oli vielä peli sunnuntaina, kun taas itse matkustin sunnuntain. Jamar (Wilson) puolestaan liittyy remmiin tiistaina. Näihin asioihin nähden olimme kartalla paremmin kuin hyvin.

Murphy sai maanantaina tutustua myös uuteen joukkuetoveriin, kun 18-vuotias HBA-Märskyn pelaaja ja Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen debytoi isojen susien joukossa. Laitahyökkääjä teki Murphyyn välittömän vaikutuksen.

- Elias on todella hyvä pelaaja, ja hän sopii mainiosti ryhmään. Hyökkäyspelissämme on tietenkin opeteltavaa, mutta alku oli todella lupaava.

”Islanti ja Bulgaria ovat kaksi hyvin erilaista joukkuetta”

Susijengin MM-karsinnat jatkuvat perjantai-illan myöhäisottelulla avausvoittoaan metsästävän Islannin kotihallissa Reykjavikissa. Sunnuntaina Helsingissä Suomi isännöi puolestaan revanssia hakevaa Bulgariaa, joka taipui marraskuussa kotonaan Susijengille värikkäiden vaiheiden jälkeen.

- Islanti ja Bulgaria ovat kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Meidän tulee valmistautua kohtaamaan kaksi täysin toisistaan poikkeavaa pelityyliä kahden vuorokauden sisään, nyökyttää Murphy päätään.

Susijengin menestyksen avaimet eivät ole kuitenkaan vuosien varrella muuttuneet, Murphy muistuttaa. Tässä kontekstissa omalla tekemisellä on suurempi painoarvo kuin sillä, millä konseptilla vastustaja peliin lähtee.

- Meidän on pelattava epäitsekkäästi, toteutettava puolustustamme niin hyvin kuin suinkin pystymme, oltava samalla kartalla hyökkäyksessä, pelattava omantyylistämme peliä. Kun teemme niin, lähtökohtamme ovat vahvat.

Susijengi ja Bulgaria kohtaavat MM-karsintaottelussa Helsingin Jäähallilla sunnuntaina 25.2. klo 18:30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!