VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susiladies jatkaa EM-karsintoja huomenna - "Samankaltaisessa tilanteessa peliin kuin me"

9.2.2018 - 16:35:33


Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies pelaa huomenna lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa kello 14:00 Romaniaa vastaan EM-karsintaottelun. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikän mukaan Romanialla on vahva aloitusviisikko, mutta korintekovastuu nojaa vahvasti kahteen laituriin Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaan.

Romania hävisi marraskuun EM-karsintaikkunassa Suomen tapaan kahdesti, kun romanialaiset hävisivät ensin kotikentällään Slovenialle 59-80 (37-47) ja vieraskentällä hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle 87-45 (42-26).

– Tietyllä tapaa Romania tulee hyvin samankaltaisessa tilanteessa peliin kuin me. Heillä on myös kaksi tappiota alla, ja vaikka he haastoivat Sloveniaa ensimmäisellä puoliajalla, niin jäivät lopulta pahasti jalkoihin. Ranskaa vastaan he jäivät samalla tavalla telineisiin kuin mekin. Näistä lähtökohdista pitäisi tulla hyvä kamppailu lauantaina, Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kertoo.

– Heillä on vertailun kestävä viisikko, mutta rotaatio on pieni. He pelaavat puolustuksessa melko aggressiivisesti ja hyökkäyksessä he pyrkivät kontrolloitujen pelinavausten myötä löytämään sopivat match upit, joista hyökätä koria.

– Heidän korintekoyritykset tulevat pitkälti kolmos- ja nelospaikan kautta. Nelospaikalla on yhdysvaltalaislähtöinen Ashley Walker ja kolmospaikalla Gabriela Marginean, joiden kautta heidän hyökkäyspelinsä soljuu eteenpäin.

Walker on tehnyt karsintojen kahdessa ottelussa keskimäärin 14,0 pistettä ja 5,0 levypalloa ottelua kohden, kun taas Marginean saldo on ollut 11,5 pistettä ja 2,0 levypalloa. Molemmat pelaajat Romanian ainoat, joiden pistekeskiarvo on yli kymmenen pistettä.

– Walker ja Marginean ovat myös omilla pelipaikoillaan isoja pelaajia, jotka hakevat korin läheisyydestä post up -tilanteita – jopa enemmän heille kuin heidän senttereilleen. – Iso kysymys meille on, että miten puolustuspäässä pystymme ottamaan nämä kaksi omilta

korintekopaikoiltaan pois ja miten pystymme puolustuskonseptin kautta hidastamaan loppua joukkueesta riittävästä, jotta taistelemme ottelun voitosta.

Seuraa heitä Romanialta:

Ashley Walker (30 vuotta/187 cm): ”Urheilullinen pelaaja, joka omaa hyvän keskimatkan hyppyheiton. Ajaa röyhkeästi kohti koria, juoksee kenttää ja käyttää palloskriinejä. Monipuolinen pelaaja, joka aiheuttaa urheilullisuudellaan ison haasteen.”

Gabriela Marginean (30/183): ”Tulee usein pallottomista skriineistä ulos ja sen jälkeen pallon saadessaan on catch and go -pelaaja. On myös erinomainen liikkumaan pallottomana. Tekee oivaltavia voittavia leikkauksia.”

Annemarie Gödri-Parau (33/174): ”Kokenut pointti, joka on ihan peruspelinrakentaja, mutta ei mitään sellaista, mihin me ei pystyttäisi vastaamaan.”

Sonia Ursu (24/176): ”Kakkospaikan pelaaja, joka on ollut tähtipelaaja nuorten maajoukkueissa. Urheilullinen ja hyvä hustle-pelaaja, mutta ei mitään sellaista, mihin me ei pystyttäisi vastaamaan.”

Elisabeth Pavel (27/191): ”Iso, hyvä liikkumaan ja perusliikkeet, mutta häneltäkään ei löydy mitään, mihin meidän isot pelaajat eivät kykenisi vastaamaan.”

Pelaajia luonnehti Suomen valmentaja Jussi Räikkä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savo Volleylla tökkii pahasti

22.1.2019 21:23:21