VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Pitänee lähettää hänelle tekstiviesti" - Lauri Markkanen teki suomalaishistoriaa

29.1.2018 - 06:57:49


Lauri Markkasen Chicago Bulls kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa koripallon NBA-liigassa sunnuntaina hävittyään kotonaan Milwaukee Bucksille 96-110. Markkasen iltaan toi pientä lohtua historiallinen teko.

Markkanen ohitti Hanno Möttölän ja nousi kaikkien aikojen eniten pisteitä tehneeksi suomalaispelaajaksi NBA:ssa. Möttölä valmensi Markkasta vuosina 2014-16 HBA-Märskyn joukkueessa.

- Olen enemmän huolissani joukkueen menestyksestä, mutta tuntuu hyvältä ohittaa hänet, varsinkin kun hän oli valmentajani. Pitänee lähettää hänelle tekstiviesti, Markkanen hymyili Bulls-TV:n haastattelussa.

Markkanen esiintyi sunnuntaina 47. NBA-ottelussaan. Hänellä on nyt kasassa 721 pistettä. Möttölä teki aikanaan kausilla 2000-02 Atlanta Hawksin paidassa 155 ottelussa 715 pistettä.

- Tämä merkitsee paljon. En sano, että kotoa tulee paineita, mutta olen ainoa suomalainen tällä hetkellä NBA:ssa, joten olen ylpeä siitä, Markkanen jatkoi.

Markkanen nappasi sunnuntain ottelussa myös 10 levypalloa ja sai tililleen tulokaskautensa 12. tupla-tuplan. Viimeisessä neljässä ottelussa hän on tehnyt kolme tupla-tuplaa.

Trendi on selvä. Markkaselle kertyi joulukuussa vain yksi tupla-tupla. Tammikuussa niitä on tullut jo viisi.

- Yritän vain tehdä sitä, mikä on hyväksi joukkueelle. Tiedän, että isojen jätkien pitää ottaa levypalloja. Siksi olen keskittynyt levypalloihin. Pisteitä voi tulla itsestään joukkueen hyökkäyspelin kautta. Siitä pitää antaa kunniaa joukkuekavereilleni. Yritän vain ottaa levypalloja ja auttaa joukkuetta sillä tavalla, Markkanen kertoi.

Bulls lähtee nyt kolmen ottelun vieraskiertueelle, joka käynnistyy keskiviikkona Portlandista.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TPS:n ruma tappioputki poikki

19.1.2019 18:19:40