COOLBET: 150 € BONUS + 200 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

10.11.2017 - 14:44:52


Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Yksilötaitoja Ranskalta riittää sillä joukkue on täyttä sekä WNBA- että Euroliiga-pelaajia suoraan maailman huipulta. Ranskan ilmoittamassa 13 pelaajan kokoonpanossa silmille hyppää erityisesti pituus, kun joukkueessa on peräti kuusi yli 190-senttistä pelaajaa.

– Muutamaa rotaation takapelaajaa lukuun ottamatta Ranska on todella iso kolmospaikasta eteenpäin. Levypallo-, irtopallo- ja kontaktipeli ovat ne kaikkein tärkeimmät asiat tässä pelissä. Pystymmekö vastaamaan heidän kokoonsa sydämellä ja kovalla työllä, Räikkä analysoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kontrollikoripalloa pelaavan Ranskan monivuotinen luottotakapelaaja Celine Dumerc on jättänyt koripalloparketit taakseen. Kakkospointin paikalta aloitusviisikkoon nostettu Olivia Epoupa edustaa erilaista pelinrakentajatyyppiä, mutta edelleen ”Les Braqueuses” pysyy tyylilleen uskollisena.

– Epoupa ei ole niin kontrollipelin johtaja, mitä edeltäjänsä. Edelleen he pelaavat paljon settejä. Heillä on myös valmiuksia juosta kenttää, mutta eivät tee sitä yltiöinnokkaasti. Lähes kaikissa heidän hyökkäysseteissään haetaan ensisijaisesti kahta asiaa: post up -pelejä ja isojen pelaajien high low -pelejä.

– Puolustuspäässä punaisen langan löytäminen on vaikeaa. Paljon tuntuu olevan pelaajien itsensä vastuulla, että miten puolustavat esim. palloskriinejä. Hyökkäyspäässä he ovat kontrolloituja ja kurinalaisia, mutta puolustuksessa enemmän vaihtelevia.

– Jos meidän hyökkäyspään laatutekijät eli voittavat leikkaukset, osuvat skriinit ja pallonliike onnistuvat, niin heidän puolustuksensa voi olla vaikeuksissa. Se edellyttää myös, että viimeistelemme korkealla prosentilla omat mahdollisuutemme.

– Ranska on täynnä huippupelaajia, mutta he ovat rakennettu isojen pelaajien ympärille. Jos pystymme jarruttamaan heitä, niin ratkaisuksi nousee, että kykenevätkö heidän takapelaajansa ottamaan pelin reppuselkäänsä.

Susiladies ja Ranska kohtaavat huomenna 11. marraskuuta kello 18:30 Töölön Kisahallissa. Liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

Seuraa heitä Ranskalta

Sandrine Gruda (197 cm, 30 vuotta): ”Pitkän linjan ammattilainen WNBA:ta ja Euroliigaa myöten. Huippuunsa viritetty urheilija, joka on todella monipuolinen korin läheltä. Ranskalaisen koripallon kasvot monella tapaa, vaikkei pelannutkaan viime kesän EM-turnauksessa. Joukkueen suurin tähti.”

Endene Miyem (188, 29): ”Myös urheilullinen kolmos- ja nelospaikan pelaaja, joka osaa heittää jonkin verran kaukaa. Erinomainen liikkumaan kohtia koria kovavauhtisilla leikkauksilla. Kova viimeistelijä, ponnistaa korkealle ja nopeat jalat.”

Helena Ciak (197, 27): ”Enemmänkin ”old fashioned” -vitospaikan pelaaja sillä erotuksella, että osaa heittää myös kolmosia. Hän ei ole se pelaaja, joka pistää palloa lattiaan, mutta post-liikkeet vasemman olkapään puolelta korin läheltä ovat hänen tavaramerkkinsä spot up -kolmosten ohella.”

Pelaajia luonnehti Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!