COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Koripallomaajoukkueen viisikko aloittaa kautensa eurokentillä

5.10.2017 - 22:58:44


Viimeisetkin suomalaismiespelaajat pääsevät tositoimiin Euroopan korisparketeilla viikonloppuna.

Antto Nikkarinen, 26, aloittaa Ruotsissa Jämtlandin riveissä, Anton Odabasi, 22, jatkaa Turkissa Trabzonsporissa, Matti Nuutinen, 27, starttaa Romaniassa Pitestin joukkueessa ja Gerald Lee Junior, 29, Israelin liigassa pelaavassa Maccabi Ashdodissa. Lisäksi valmentaja Jukka Toijalan sarjakausi Steaua Bukarestin kanssa pyörähtää käyntiin.

Viime kaudella Korisliigan MVP:ksi valittu Nikkarinen otti ensimmäisen askeleensa ulkomaille ja suunnaksi valikoitui Ruotsin liigassa pelaava Jämtland Basket.

- Päätavoitteena oli päästä ulkomaille enkä juuri neuvotellut Suomessa. Tavoitteena oli mennä johonkin hieman etelänpään kuin Ruotsiin, mutta syyskuun puolivälissä alkoi tulla jo vähän kiire. Sitten Jämtland otti yhteyttä ja he ovat ennenkin halunneet minut. Ei Ruotsi välttämättä sarjana ole sen kovempi kuin Suomenkaan, mutta siellä on iso rooli tarjolla, Nikkarinen avaa päätöksensä taustoja.

Nuutinen aloittaa kolmannen kautensa ulkomailla ammattilaisena. Ensimmäinen kausi meni Kreikan pääsarjassa, viime kauden hän pelasi Ranskan ProB-sarjassa ja kesällä hän allekirjoitti sopimuksen Romanian pääsarjassa pelaavan BCM U Pitestin joukkueeseen.

- Tähän asti on mennyt tosi hyvin. Uusi paikka ja odotan mielenkiinnolla millaista koripalloa täällä pelataan ja miten siihen sopeutuu, Nuutinen kertoo.

Odabasin ja Trabzonsporin kausi alkoi jo FIBA Europe Cupin karsinnoissa, mutta joukkue joutui tunnustamaan unkarilaisen Szolnoki Olaj’n niukasti paremmakseen yhteispistein 175-176. Trabzonspor oli loppuhetkille saakka jatkopaikassa kiinni, mutta lopulta Szolnoki sai tehtyä tarvittavat pisteet jatkopaikkaan.

- Siitä ei jäänyt muuta kuin huono maku. Monelle tuli varmasti yllätyksenä, että hävisimme. Paperilla materiaalimme oli parempi, mutta tällaiset asiat kuuluvat urheiluun. Siitä jäi huono fiilis kaikille ja nyt on keskityttävä olennaiseen eli sarjakauteen, Odabasi harmittelee.

Leestä tulee ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on pelannut Israelin liigaa, kun hän juoksee maanantaina kentälle Maccabi Ashdodin paidassa. Lee on ennenkin toiminut jäänmurtajana ollen myös ensimmäinen suomalaispelaaja Montenegrossa ja Romaniassa.

- En tee seuravalintoja sen perustella missä olisin ensimmäinen suomalaispelaaja, Lee naurahtaa.

- Olen muutaman kerran pelannut Israelissa europelejä ja olen aina tykännyt niistä paikoista. Täällä on lämmin, hyviä joukkueita ja kova sarja. Valmentaja muisti minut jo yliopistoajoilta, kun pelasimme hänen joukkuettaan vastaan ja lisäksi pelasin häntä vastaan Eurocupissa, joten hän tunsi minut hyvin ennestään ja halusi minut tänne, Lee raottaa siirtonsa taustoja.

Toijala nimettiin perinteikkään romanialaisseura Steaua Bukarestin päävalmentajaksi helmikuussa ja Toijala johdatti seuran ensimmäistä kertaa Romanian liigan finaaleihin 21 vuoteen. Finaalisarjassa Cluj-Napoca oli kuitenkin liian vahva vastus. Steaua ehti aloittaa kautensa eurokentillä keskiviikkona, kun se kohtasi toisen karsintakierroksen ottelussa Körmendin. Steaua joutuu lähtemään kuromaan unkarilaisten 16 pisteen etumatkaa ensi viikon kotiottelussaan.

- Yhteistuloksissa voittamalla pääsisi suoraan lohkovaiheeseen, mutta tarjolla on myös muutama lucky loser -paikka niille, jotka häviävät pienellä korierolla. Eroa lähdetään kirimään umpeen toisessa osaottelussa. Ensimmäinen osaottelu oli meiltä suuri pettymys, Toijala pohtii.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!