COOLBET: 150 € BONUS + 200 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Korisfaneille ilouutisia: YLE näyttää EM-kisat

14.3.2013 - 13:23:25Yleisradio on hankkinut oikeudet koripallon EM-kisoihin. Yle näyttää Sloveniassa 4.-22.9.2013 pelattavasta EM-lopputurnauksesta valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan kaikki Suomen ottelut sekä EM-finaalin. Ylen panostus koripalloiluun näkyy jo tänään, kun TV1-kanava televisioi Joensuun Katajan EuroChallenge-puolivälieräottelun.

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi varmisti toisen kerran peräkkäisen EM-kisapaikkansa voittamalla viime syksynä viisi ensimmäistä EM-karsintaotteluaan. Liettuassa 2011 EM-turnauksessa Suomi oli sensaatiomaisesti yhdeksäs pelattuaan EM-koreilla ensi kertaa 16 vuoden tauon jälkeen.

- Susijengi on tarjonnut viime vuosina suomalaiselle urheiluyleisölle hienoja hetkiä. On ilon päivä meille kaikille, että otteet on noteerattu ja koko kansa saa nähtäväkseen tulevat EM-kisaottelut, iloitsee Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Suomessa on käytössä EU-direktiivien sallima kansallisten tärkeiden urheilutapahtumien lista, joka takaa tapahtumien näkymisen vapailla kanavilla. Koripallo ei Suomen listalla ole, mutta olemme otettuja, että Yle on arvottanut maajoukkueemme edesottamukset samaan kategoriaan, Walldén jatkaa.

- On hienoa, että saamme ohjelmistoomme myös koripallon arvoturnauksen. Susijengi on kiinnostava joukkue ja koripallo lajina kovassa nosteessa. Tämä on siis mainio tilaisuus koriksen ystäville kannustaa kotikatsomoissa maajoukkuetta vapailla kanavilla, sanoo Yle Urheilun tapahtumaurheilun päällikkö Robert Portman.

Suomi pelaa Slovenian EM-kisoissa alkulohkossa D, jossa sillä on vastassaan joukko Euroopan mahtimaita. Rantakaupunki Koperissa 4.-9.9. järjestettävän alkulohkon otteluissa Susijengi ottaa mittaa olympiapronssimitalisti Venäjästä, MM-hopeamitalisti Turkista, EM-kuutonen Kreikasta, tappiottoman kesän EM-karsinnoissa pelanneesta Italiasta sekä länsinaapuri Ruotsista.

Suomen tulevilla EM-kisavastustajilla on palkintokaapeissaan yhteensä 27 arvokisamitalia, ja EM-vastustajista kolme (Kreikka, Venäjä, Turkki) on rankattu maailman seitsemän parhaan joukkoon.

Maajoukkueen odotellessa tulevia EM-kisakoitoksia, on Suomen lippua kansainvälisillä kentillä heiluttanut pelikauden aikana Joensuun Kataja. EuroChallenge-sarjassa yllätyksen toisensa perään takonut Kataja selvitti tiensä puolivälieriin asti, jossa se kohtaa Ranskan kärkijoukkue Gravelines Dunkerquen. Yle on Koripalloliiton myötävaikutuksesta mukana myös Katajan eurokoitoksissa.

Kataja aloitti paras kolmesta –puolivälieräsarjan tiistaina kärsien vierastappion Ranskassa. Toinen osaottelu pelataan Joensuussa torstaina 14.3. ja Yle televisioi ottelun TV1-kanavalla klo 19:00 alkaen. Joensuu Areenalla peli käynnistyy poikkeuksellisesti klo 18:15.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!