Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Helmarit haki Göteborgista reilusti itseluottamusta - "Jos olisin Saksa, Espanja tai Tanska, niin alkaisin vähän huolestua"

26.11.2021 - 7:00:00


Hieno taistelu ei tuonut Suomen naisten jalkapallomaajoukkueelle yhtään sarjapistettä Göteborgissa torstaina. Helmarit joutui taipumaan MM-karsintaottelussa Ruotsille 1-2.

- Aikamoista vääntöä oli niin kuin tietysti tiedettiin ennen peliä, mutta se että me pystytään pistämään olympiafinalisti noin tiukoille. Lähellä oli, että oltaisiin saatu jotain muutakin kotiin viemiseksi. Pitää olla oikeasti ylpeä tästä joukkueesta. Ruotsi oli hätää kärsimässä välillä, Suomen maalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela kommentoi Helmareiden twitter-tilillä.

Ruotsi suorastaan jyräsi USA:n Tokion olympiakisojen alkulohkon ottelussa kesällä. Länsinaapurimme paineli aina loppuotteluun saakka ennen kuin hävisi Kanadalle rangaistuspotkukilpailussa.

- Tämä oli tosi hyvä tasonmittari. Ruotsi on yksi maailman parhaimmista joukkueista tällä hetkellä. Se menestyi todella hyvin olympiakisoissa ja me pystyttiin laittamaan hyvin kampoihin ja pystyttiin myös pelaamaan sitä meidän omaa peliä. Voimme olla tyytyväisiä ja ottaa tästä hyvää itseluottamusta seuraaviin peleihin, Helmareiden Emmi Alanen totesi.

Suomen MM-karsintaurakka jatkuu huhtikuussa Slovakia-vieraspelillä ja Georgia-kotiottelulla. Kesällä edessä on EM-lopputurnaus, jossa Helmarit pelaa samassa alkulohkossa Saksan, Tanskan ja Espanjan kanssa.

- Tämä oli ihan loistava testi meille juuri niitä EM-kisoja ajatellen. Jos olisin Saksa, Espanja tai Tanska ja katsonut tätä peliä, niin alkaisin vähän huolestua. Ei todellakaan kannata Suomea laskea ulos siitä lohkosta, Korpela hehkutti.

Suomi on tällä hetkellä Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n rankingissa sijalla 25. Saksa (3.), Espanja (10.) ja Tanska (15.) ovat Helmareita selvästi edellä.

- Ruotsi on aivan maailman kärkipäätä todellakin ja mitä pelaajia niillä on, mutta taas kerran nähtiin, että paperilla ei ole väliä. Meidän henki ja taisteluasenne ja kaikki ovat valmiina pistämään itsensä likoon, niin se kantaa meitä pitkälle jatkossakin, Korpela painotti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!