Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Hienosti taistellut Helmarit joutui lopussa tunnustamaan valitettavan tosiasian - "Ruotsi näytti tänään missä se kaapin paikka on"

26.11.2021 - 5:50:00


Suomen naisten jalkapallomaajoukkue laittoi yhdelle maailman huippumaista vahvasti kampoihin MM-karsintaottelussa Gamla Ullevilla Göteborgissa torstaina. Ruotsi nappasi kuitenkin lopulta täyden pistepotin kukistettuaan Helmarit maalein 2-1.

- Olen todella ylpeä pelaajista ja siitä, miten suoritimme ottelussa, Suomen päävalmentaja Anna Signeul kiitteli Helmareiden twitter-tilillä.

Ruotsi meni johtoon 11. minuutilla. Helmareiden tähtihyökkääjä Linda Sällström tasoitti juuri ennen puolen tunnin kohtaa.

- Alku oli jälleen aika hektinen ja Ruotsi teki maalin aikaisessa vaiheessa. Saimme hetken päästä organisoitua pelimme ja teimme fantastisen maalin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla ehkä hieman väsyimme ja Ruotsi laittoi meitä enemmän ja enemmän ahtaalle. Tästä ottelusta voi ottaa kuitenkin paljon positiivista, Signeul sanoi.

Ruotsin voittomaali syntyi 10 minuuttia ennen täyttä aikaa.

- Harmittaa tietysti. Meillä oli pitkään piste mukana tästä matsista. Ruotsi pääsi tekemään sen viimeisen maalin aika tuossa lopussa. Ne on pienet marginaalit, jotka ratkaisee tällaiset kovat pelit. Ruotsi näytti tänään missä se kaapin paikka on, 90. A-maaottelussaan esiintynyt Helmareiden Emmi Alanen manaili.

Ruotsi on Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n rankingissa kakkosena. Edellä on vain USA.

- Taktisesti ja teknisesti pärjäämme, mutta fyysisesti emme ole yhtä vahvoja kuin Ruotsi. Toisaalta Ruotsi taitaa olla yksi maailman kovakuntoisimmista ja nopeimmista joukkueista, Signeul summasi.

Torstain toisessa A-lohkon ottelussa Irlanti joutui tyytymään 1-1 -kotitasapeliin Slovakiaa vastaan. Irlantia pidetään etukäteen Suomen pahimpana kilpakumppanin taistelussa lohkon toisesta sijasta Ruotsin takana.

Ruotsi (12 sarjapistettä) johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä. Suomi (6) on kakkosena. Seuraavina tulevat Slovakia (4) ja Irlanti (4). Georgia on nollakerhossa.

Irlanti on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Suomi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!