Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Jari Litmanen: "Teemu Pukin viimeiset neljä vuotta ovat olleet huimia!"

13.10.2021 - 17:00:00


Jari Litmasen mukaan maajoukkueen maaliennätyksen rikkoneen Teemu Pukin viimeiset neljä vuotta ovat olleet huimia. Menestyksen avaimiksi Litmanen nostaa Pukin nopeuden sekä kyvyn hahmottaa, minne pallo tulee sijoittaa maalipaikoissa.

Jari Litmanen käy läpi uusimmassa Kuninkaan puhe -podcastin jaksossa Teemu Pukin maaliennätyksen tuomia tunnelmia.

– Temelle suuret onnittelut, ei siitä, että meni minun ohi, vaan siitä, kuinka hienoa hänen tekemisensä on ollut viimeiset neljä-viisi vuotta sekä maajoukkueessa että seuratasolla. Teemulla on kaikki asiat loksahtaneet kohdalleen, eli itseluottamus on kohdallaan ja hän pääsee todella hyvin maalintekopaikkoihin. Maalipaikkoihin pääsyyn vaikuttaa Teemun nopeus, jonka lisäksi hän hahmottaa todella hyvin, minne pallo pitää sijoittaa, Litmanen summaa.

Litmanen myös laittaa oman vanhan ennätyksensä kontekstiin.

– Minun ennätykseni ei ollut niin kova, etteikö joku siitä tulisi ohi jollain aikavälillä. Minulle 32 maalia tuli 21 vuoden aikana, mikä tekee keskiarvoksi noin puolitoista maalia vuodessa. Se jo kertoo, että oma roolini oli jotain muuta kuin maalien tekeminen.

Litmasen mukaan ajat ovat tällä hetkellä erilaisia Suomen maajoukkueessa kuin hänen aktiiviurallaan.

– Roolini oli hieman erilainen kuin Teemulla nykyjengissä. Minun kaksi tärkeintä tehtävääni oli olla tukemassa hyökkäyksiä ja järjestellä maalipaikkoja, kun Teemun tehtävä on laittaa palloja maaliin. Siksi aikakaudet tai roolit eivät ole ehkä aivan vertailukelpoisia. Maalintekijän on kuitenkin aina oltava maalintekotilastojen kärjessä. Olen siis erittäin iloinen Teemun puolesta.

Tulokset Ukrainaa ja Kazakstania vastaan oli odotetut – Suomella mahdollisuus yllättää Ranska

Vaikka Huuhkajilla tapahtui virheitä ottelussa Ukrainaa vastaan, Litmasen mukaan lopputulos oli odotettu.

– Ukraina oli juuri niin hyvä kuin oli odotettavissa eikä Suomi saanut minkäänlaista otetta ottelun aikana. Suomella oli pelin jokaisella osa-alueella hämminkiä. Jossiteltavaa ei siis jäänyt.

Ottelusta Kazakstania vastaan Litmanen antaa Huuhkajille puhtaat paperit.

– Kazakstan-ottelun alku oli Huuhkajilta nihkeä, mutta kokonaisuudessa voitto oli tyylikäs. Missään vaiheessa ei ollut kysymystä siitä, kumpi on parempi joukkue. Näissä karsinnoissa Suomi on ottanut Kazakstanilta kuusi pistettä, johon kaikki eivät ole pystyneet, Litmanen huomauttaa.

Karsinnan viimeisiin otteluihin Bosnia ja Hertzegovinaa ja Ranskaa vastaan Litmanen lataa Huuhkajille kovat odotukset.

– Voitolla Bosniasta Suomella olisi erittäin hyvät lähtökohdat Ranskaa vastaan. Pidän todennäköisenä sitä, että Ranska tulee viimeiseen otteluun lohkovoittajana, eikä välttämättä peluuta ihan ykköstykkejään. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia Suomelle.

Lähteenä olevan Unibetin Kuninkaan puhe -podcastin jakson voit kuunnella tästä: https://open.spotify.com/episode/6mGUsF8qx4jUlRU11uXUlr?si=0591f27ddb654932

Lähde: Unibetin tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!