Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Pikkuhuuhkajat on nimetty EM-karsintaotteluihin - Juha Malinen: ”Meillä on meneillään hyvä prosessi”

20.09.2021 - 15:11:00


Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on valinnut ryhmänsä EM-karsintojen Azerbaidzhan- ja Itävalta-otteluihin. Pikkuhuuhkajat kohtaa Azerbaidzhanin vieraissa 8. lokakuuta ja Itävallan neljää päivää myöhemmin Tampereen Ratinassa.

Pikkuhuuhkajien joukkueeseen valittu kolme maalivahtia sekä 20 kenttäpelaajaa. Maanantaina 4. lokakuuta Helsingissä kokoontuva ryhmä on miltei sama kuin syyskuun maaotteluissa, sillä uutena nimenä mukaan nimettiin vain Santeri Väänänen. Lisäksi Terry Ablade, joka joutui loukkaantumisen takia jättämään syyskuun maaottelut väliin, on palannut pelikuntoon.

- Heti edellisen tapahtumamme jälkeen oli selkeää, ettei isompiin muutoksiin ole syytä. Meillä on meneillään hyvä prosessi. Terryn saaminen mukaan tuo hyökkäyspeliimme entistä enemmän kilpailua. Kaikilta vastustajajoukkueiltamme löytyy hyvä 9-paikan pelaaja - se on merkittävä pelipaikka koko joukkueen pelin kannalta, Malinen toteaa.

- Santeri on palannut kentille hienosti loukkaantumisensa jälkeen ja on ottanut isoa roolia HJK:ssa. Hän osoitti jo kevään maajoukkueleirillämme olevansa vahva kandidaatti keskikentällemme. Kilpailu keskikentällämme on äärimmäisen kovaa - meillä on käytännössä kuusi pelaajaa, jotka kykenevät pelaamaan siinä. Osa voidaan nähdä muilla pelipaikoilla.

Lokakuun avausvastustaja Azerbaidzhan on aloittanut EM-karsinnat mollivoittoisesti. Joukkue kärsi Kroatialle 0-2- ja Itävallalle 0-6 -vierastappion. Itävalta sen sijaan voitti kesäkuun karsinta-avauksessaan Viron 2-0, mutta kärsi ennen Azerbaizhan-murskavoittoa 1-3 -tappion Norjalle.

- Azerbaidzhan on hyvin ennakkoluuloton porukka, joka antaa vastustajalle painetta erittäin aggressiivisesti. Joukkueella on selkeä peli-identiteetti, ja meidän täytyy olla täysin valmiina otteluun - muuten Azerbaidzhan osaa tehdä pelistä todella vaikean, Malinen muistuttaa.

- Itävalta on lohkon parhaita joukkueita, mutta kuten Norja-pelin tulos osoittaa, Itävalta on kaikkien muiden joukkueiden tapaan voitettavissa. Se pystyy mukautumaan erilaisiin pelitapoihin, ja joukkueen pelaajat ovat taitavia. Moni U21-ikäisistä pelaajista kolkuttelee jo A-maajoukkueen portteja, Malinen jatkaa.

Suomen joukkue:
Lucas Bergström (mv) Chelsea FC
Rasmus Leislahti (mv) Ilves
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC
Terry Ablade Fulham FC
Oliver Antman FC Nordsjalland
Pyry Hannola SJK
Juho Hyvärinen FC Inter
Taneli Hämäläinen KuPS
Daniel Håkans SJK
Jere Kallinen AC Oulu
Ville Koski FC Honka
Adam Marhiev FK Spartaks Jurmala
Eetu Mömmö U.S. Lecce
Anthony Olusanya HJK
Matti Peltola HJK
Matias Rale FC Honka
Naatan Skyttä Toulouse FC
Anssi Suhonen Hamburger SV
Julius Tauriainen SC Freiburg
Robin Tihi AFC Eskilstuna
Matias Vainionpää SJK
Santeri Väänänen HJK
Leo Walta FC Nordsjalland

Lähde: Palloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!