NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kuin taivasta koskettaisi: Ranskan sankariksi nousi pelaaja johon kukaan ei uskonut - teki koko maajoukkueurallaan vain kaksi maalia!

6.4.2020 - 16:50:47


Jalkapallon MM-kisat pelattiin kesällä 1998 Ranskassa.

Turnauksen välierässä kohtasivat isäntämaa Ranska ja kisojen sensaatiojoukkue Kroatia.

Toinen puoliaika alkoi heti räväkästi.

Kroatian maalitykki ja koko kisojen paras maalintekijä Davor Suker karkasi Ranskan puolustuslinjalta ja iski Kroatian pariisilaisyleisön suureksi pettymykseksi kiinni loppuottelupaikkaan 1-0-osumallaan. Maali oli Sukerille kisojen viides. Pronssipelissä hän osui vielä kerran, joten koko kisojen maalimäärä nousi kuuteen.

Sen jälkeen maaleja teki kuitenkin vain Ranska. Mutta maalit menivät miehelle, jolle kukaan ei niitä odottanut. Ranskan puolustaja Lilian Thuram teki välierässä kaksi maalia ja johdatti Ranskan loppuotteluun 2-1-voitolla.

Thuram teki koko maajoukkueurallaan vain kaksi maalia ja ne molemmat syntyivät tässä kyseisessä ottelussa. Ensimmäinen osuma syntyi heti Kroatian avausmaalin perään. Ranskan keskikenttäpelaaja Youri Djorkaeff keskitti boksiin ja Thuram venytti jalkansa eteen. 1-1.

Thuram iski vielä toistamiseen. Hän nosti itse Ranskan hyökkäystä laidalta, käytti palloa keskustassa ja pääsi 16-alueen rajalta laukomaan. Kierteinen ja tarkka veto painui Kroatian maalivahdin Drazen Ladicin selän taakse ja Ranska oli loppuottelussa.

Loppuottelussa Ranska kohtasi Brasilian, joka oli jo aiemmin pudottanut välierässä dramaattisten vaiheiden jälkeen Hollannin.

Ranskan ja Kroatian välisen välierän huippuhetket voit katsoa jutun alla olevasta Youtube-upotuksesta.

Ville Hirvonen

Juttusarja jatkuu.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!