FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkaja-pelaaja muuttaa Montrealia futiskaupungiksi – Toronto-derbyt kohokohtia

15.11.2019 - 15:46:18


Suomen jalkapallomaajoukkueen puolustaja Jukka Raitala on valmiina viemään Huuhkajat 2020 EM-kisoihin Helsingissä perjantaina. Kisapaikka irtoaa voitolla Liechtensteinista.

Seuratasolla Raitala pelaa tätä nykyä Pohjois-Amerikan MLS-liigassa. Seurana on kanadalainen Montreal Impact.

MLS:n kausi päättyi Montrealilta jo monta viikkoa sitten, mutta viimeksi Turussa Armeniaa vastaan pelannut Raitala on treenannut Montrealissa aktiivisesti.

- Lähdin Armenia-pelin jälkeen takaisin Montrealiin ja treenasin siellä viime viikolle asti. Huippuolosuhteet siellä on. Tunnen, että on freshi olo, Raitala kertoo.

Montreal tunnetaan urheilusta tietysti NHL-jääkiekkojoukkue Canadiensista. Impact on nuori seura, mutta Raitalan mukaan suosio kasvaa, vaikka menestystä ei ole tullutkaan.

- Kolmeen vuoteen Impact ei ole ollut playoffeissa ja sen tietysti ollut kurja juttu, mutta kyllä siellä on usein tupa täynnä ja fiilis katossa, kun me pelataan. Tavoite on saada siitä jossain vaiheessa futiskaupunki, mutta vielä se lätkä on siellä aika vahva, kertoo Raitala.

Jääkiekossa Montreal Canadiensin ja Toronto Maple Leafsin kohtaamiset ovat kuumia tapahtumia. Raitalan mukaan kovaa jännitettä on myös Montreal Impactin ja Toronto FC:n peleissä.

- Onhan ne spessupelejä. Oli hienoa hakea Toronton kentältä se Kanadan Cup. Se oli huippua, että pääsi juhlistamaan, hehkuttaa Raitala.

Canadiensin suomalaispelaaja Jesperi Kotkaniemi ei kuulemma saa kulkea Montrealin kaduilla rauhassa, kun hänet tunnistetaan joka paikassa. Raitalalla ei vastaavaa ongelmaa ole.

- Kyllä mä ainakin saan kävellä kaduilla siellä rauhassa. Vapaa-ajalla pystyy elämään ihan rauhallista perhe-elämää, Raitala ilmoittaa.

Raitalalla on pitkä kokemus Euroopan eri sarjoista. Hän on pelannut Veikkausliigan lisäksi Hollannissa, Saksassa ja Tanskassa. MLS:ssä hän edusti ohiolaista Columbus Crew -seuraa ennen siirtymistään 2018 Montrealiin.

Raitalan mukaan MLS:n taso on lähellä Saksan kakkossarjaa.

- Vaikea verrata mihinkään, mutta ehkä Saksan 2. Bundesliiga voisi olla aika lähellä. MLS:ssä on niin erityylisiä pelaajia. Tosi fyysisiä ja vahvoja, mutta Etelä-Amerikasta sinne tulee varsinkin tosi taitavia nuoria pelaajia, joita viedään tietysti Euroopan huippusarjoihinkin.

Raitala korostaa MLS:n tason kasvavan koko ajan. Jalkapallon suosio on Pohjois-Amerikassa kovassa nosteessa.

- MLS kasvaa koko ajan kovaa vauhtia. Kiinnostus sitä sarjaa kohti kasvaa myös pelaajistossa. Enemmän pelaajia haluaa kokea, mitä siellä rapakon takana tapahtuu.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!