NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Glen Kamara puhui Huuhkajien synkästä historiasta – ”He kysyivät, mitä ihmettä?”

14.11.2019 - 19:14:04


Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikentän huippupelaaja Glen Kamara on valmiina perjantaina koitokseen Liechtensteinia vastaan. Voitto varmistaisi Suomen jalkapallohistorian ensimmäisen miesten EM-kisapaikan.

Panos on perjantaina hurja, mutta Kamaran mukaan valmistautuminen on ollut samanlaista kuin aiemminkin.

- Ei ole ollut eroa. On ollut normaalia valmistautumista. Odotan innolla peliä, kuten aina. En ole hermostunut. Tunnen oloni hyväksi, täysin normaaliksi.

Eroa tietysti on, että Liechtenstein-ottelu pelataan Töölön stadionilla, jossa on tekonurmi. Kamara ei odota tekonurmen tuottavan yllätyksiä.

- Vähän erilaista. Olemme harjoitelleet tekonurmella kuitenkin koko viikon ajan. Meidän pitäisi olla valmiita huomenna pelaamaan sillä.

Kamara on pelannut seurajoukkueessaan Glasgow Rangersissa vahvasti sekä Skotlannin liigassa että Eurooppa-liigassa. Valmentajaltaan, Liverpool-legenda Steven Gerrardilta hän on saanut isoja kehuja.

- On kiva kuulla hyviä asioita itsestään valmentajalta aina ja legendalta vielä. Se on pelkkää positiivista. Häneltä voi oppia vain enemmän, Kamara totesi Gerrardin palautteesta.

Sierraleonelaisten siirtolaisten lapsi Kamara syntyi Tampereella 1995. Lapsuutensa hän vietti Espoossa, mistä siirtyi 12-vuotiaana Englantiin panostaakseen uraansa nuorisoakatemiassa.

Kamara pitää yhä paljon yhteyttä lapsuudenkavereihinsa ja tapaa heitä aina maajoukkuepelien yhteydessä Suomessa käydessään.

-Perheeni ei tule paikalle peliin, mutta kavereitani tulee. Espoosta Soukasta lapsuudenkavereitani tulee katsomaan peliä. Kiva nähdä heitä, Kamara kertoi.

Rangersissa Suomen maajoukkue saa kannustusta. Joukkueen pelaajille on ollut valtava yllätys, ettei Suomi ole koskaan päässyt mukaan MM- tai EM-kisoihin.

- Kaikki ovat innoissaan mahdollisuudestamme ja toivottivat onnea. Kerroin, ettei Suomi ole ollut koskaan mukana arvoturnauksissa, ja he kysyivät, että mitä ihmettä, eikö koskaan? Kaikki ovat siksi innoissaan ja toivottavasti saamme homman tehtyä huomenna, Kamara paljasti.

Kamaran mukaan kisapaikka olisi valtava juttu koko Suomelle.

- Tiedän, että olemme olleet lähellä. Toivottavasti nyt pääsemme viimeinkin mukaan. Massiivinen juttu Suomelle ja massiivinen juttu meille pelaajille. Historiaa tehdään. EM-kisoissa on sitten mahdollisuus näyttää kykynsä isolla näyttämöllä.

Kamaralle povataan menestyksekästä tulevaisuutta Englannin Valioliigassa. Hän ei kiistä, etteikö olisi voinut kehittyä huippupelaajaksi Suomessakin, mutta Arsenalissa saatu oppi on ollut merkittävässä roolissa.

- En sanoisi, ettenkö voisi olla täällä ilmankin heitä, mutta olen Arsenalille kiitollinen. Arsenalissa opin toki paljon asioita kehittyessäni tälle tasolle.

Kamara pelasi juniorivuosinaan hyökkääjänä. Hän ihaili erityisen paljon erästä legendaarista Arsenalin ranskalaishyökkääjä.

- Thierry Henry oli idolini. Olin hyökkääjä ja aika nopea. Seurasin Henryä aina tarkasti ja olin hänen iso faninsa. 14-15 -vuotiaana siirryin keskikenttäpelaajaksi. Ei kestänyt kauaa sopeutua keskikenttäpelaajan rooliin.

Tällä kaudella Kamara on päässyt pelaamaan Rangersissa europelejä. Eurooppa-liigan pelit ovat hänen mukaansa Skotlannin liigan pelejä kovempia koitoksia.

- Ne pelit ovat intensiivisempiä. Hyviä joukkueita on vastassa. Kovia pelejä, joihin on valmistauduttava hyvin.

Kun Kamaralta kysyttiin kumpi voittaisi enemmän pelejä, jos Rangers ja Suomen maajoukkue kohtaisivat kymmenessä pelissä, rupesi häntä naurattamaan.

- Kumman riveissä olisin? Hyvä kysymys, heh. Olisi mielenkiintoisia pelejä. Sanoisin, että Rangers voittaisi enemmän pelejä, heh, mutta tasaista olisi ja on vaikea sanoa, Kamara vastasi.

Rangersissa Kamaraa valmentaa Valioliigan legendaarinen ex-huippupelaaja Gerrard ja maajoukkueessa luokanopettajana pitkään toiminut entinen amatööripelaaja Markku Kanerva. Kamara arvostaa Kanervan johtamistaidot korkealle ja painottaa ”Riven” olleen todella merkittävässä roolissa siinä, että näin pitkälle on päästy.

- Hän on ollut todella avulias minulle ja koko joukkueelle. Todella hyvä valmentaja, jonka kanssa olemme päässeet näin pitkälle. Hänen johtamistaitonsa on erinomaisella tasolla ja hän saa pelaajista parhaan irti.

Myös Teemu Pukki saa Kamaralta ylistystä. Kamara teki kesäkuussa erinomaisen esityön Pukin maaliin, mutta antaa maalista Pukille kaiken kunnian.

- Varmaankin voitto Bosniasta Tampereella kesäkuussa on näiden karsintojen mieluisin muistoni. Silloin ruvettiin ajattelemaan tosissaan, että voisimme päästä kisoihin. Teemu teki siinä maalissa kaiken työn. Pyysin palloa kyllä Lukelta, mutta Teemu teki homman ja ansaitsee kaiken kunnian.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

22.1.2020 07:15:16