NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajat hakee todella merkittävää voittoa Bosniasta – ”Tää on Jengi isolla J:llä”

9.10.2019 - 11:28:20


Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jatkaa EM-karsintapelejään ensi lauantaina Zenicassa. Vastaan tulee Bosnia-Hertsegovina, jota hyökkääjä Jasse Tuomisen mukaan ei ole syytä aliarvioida.

Suomi on loistavassa tilanteessa. Voitot Bosnia-pelistä sekä ensi tiistaina Turussa pelattavasta Armenia-pelistä varmistaisivat Suomen historiallisen paikan 2020 EM-turnaukseen.

- Hyvällä mielellä. Kiva päästä taas Suomeen. Tosi tärkeät matsit edessä. Koko jengi on hyvin latautunut ja odotan innolla lauantain matsia, kommentoi Tuominen Sport Contentille.

Tuominen oli viime kevään ja alkukesän EM-karsintapeleissä sivussa loukkaantumisen takia. Hän teki paluun tositoimiin syyskuun alussa Tampereella Kreikka-ottelussa.

- Hyvä fiilis siitä jäi, kun voitettiin 1-0. Omalta osalta matsi meni ihan hyvin. Edellinen maaottelu oli ollut viime vuoden puolella, ja ehkä oli vähän pientä jännitystä siihen alkuun, kommentoi Tuominen panostaan Kreikkaa vastaan.

Suomi on voittanut kuudesta karsintapelistään neljä. Tappioita on tullut vain lohkon ylivoimaista suosikkia Italiaa vastaan.

Tuomisen mukaan Huuhkajien itseluottamus on kovalla tasolla.

- Usko siihen omaan tekemiseen. Varmaan itseluottamus on se suurin salaisuus. Kaikille on selkeää, mitä lähdetään tekemään. Se on jokaiselle helppoa. Ja hyvä joukkuehenki on. Tää on jengi isolla J:llä. Kaikki tukee toisiaan tuolla kentällä.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva saa Tuomiselta kehut. Hommaa ei tehdä maajoukkueessa monimutkaiseksi.

- Rive nosti mut ekaa kertaa maajoukkueen mukaan. Rive on helposti lähestyttävä valmentaja ja tekee selväksi, mikä se pelisysteemi on, ja miten sun pitää siinä periaatteessa toimia. Itselle on tosi helppoa ollut työskennellä Riven kanssa.

Mutta lauantaina haaste on kova. Bosnia-Hertsegovinalla on yhä mahdollisuus EM-kisapaikkaan. Suomea vastaan kotijoukkue on pakkovoiton edessä.

- Aika kovia yksilöitä. Laatupelaajia löytyy, vaikka Edin Dzeko ei olekaan mukana. Varpaillaan pitää kyllä olla. Kova matsi tulossa, kun on vielä vieraspeli. Tulevat varmasti kovaa päälle, koska heidän on pakko saada tulosta, Tuominen arvioi vastustajaa.

Kesäkuussa Tampereella Suomi voitti bosnialaiset 2-0. Tuominen ei ollut mukana, mutta katsoi pelin televisiosta.

- Niillä taisi olla vain pari vaarallisempaa paikkaa. Meillä puolustuspeli toimi tosi hyvin ja käytettiin meidän paikat hyvin. Siinä pelissä oli hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia, muistelee Tuomine näkemäänsä.

Tuomisen mukaan Huuhkajissa ei ajatella, että kaksi voittoa riittää kisapaikkaan.

- Ei sitä ole oikeastaan vielä miettinyt. Keskitytään vaan seuraavaan peliin ja mennään peli kerrallaan. Sitten kun pelit on pelattu, niin katsotaan, missä ollaan.

Seuratasolla Tuominen pelaa Valko-Venäjän pääsarjassa BATE Borisovin joukkueessa. Siellä hän saa vastuuta paljon.

Valko-Venäjä kuulostaa eksoottiselta, mutta Tuominen viihtyy siellä hyvin. Seuraorganisaatiossa asiat toimivat todella ammattimaisesti.

- BATE on tosi iso seura. Kaikki on toiminut hyvin kentällä ja kentän ulkopuolella. Totta kai siellä ollaan maassa maan tavalla ja jotkut jutut tehdään vähän eri tavalla, mihin olen tottunut. Olen viihtynyt siellä ihan suht hyvin, Tuominen taustoittaa.

Venäjänkielikin alkaa olla Tuomisella hallussa.

- Menee jotenkin. Totta kai se aina voisi mennä paremmin, mutta pärjään arkipäivisin ihan hyvin venäjäksi, hän naurahtaa.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukolta ikäviä uutisia

25.2.2020 11:42:35