NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pikkuhuuhkajilla kaksijakoiset tunnelmat EM-karsinnan aloituksesta - "P**ka maku, mutta kaikki olisivat ottaneet sen diilin vastaan"

11.9.2019 - 08:10:21Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue jatkoi EM-karsintaurakkaansa tiistaina. Pikkuhuuhkajat pelasivat 1-1 -tasapelin Pohjois-Irlantia vastaan Oulussa.

- Me oltiin taitavampi joukkue. Me oltiin parempi joukkue, mutta ne teki sen oman hommansa tosi hyvin. Ne pelasivat tosi fyysiseti ja suoraviivaista palloa, Suomen Mikael Soisalo arvioi Huu-TV:n haastattelussa.

Onni Valakari vei Suomen johtoon jo neljännellä minuutilla. Pohjois-Irlanti tasoitti 10 minuuttia ennen taukoa.

- Pitää kunnioittaa tulosta. Mun mielestä jollain tavalla ihan oikeutettu tulos. Totta kai me haluttiin kolme pistettä, koska mun mielestä me pelattiin ihan hyvin, Soisalo jatkoi.

Suomi oli voittanut EM-karsinnan avausottelussaan Ukrainan vieraissa komeasti 2-0. Nälkä oli kasvanut syödessä, joten tiistain tuloksesta jäi kuitenkin jotain hampaan kooloon.

- Paskalta maistuu, mutta etukäteen näistä kahdesta pelistä neljä pistettä, niin kaikki olisivat ottaneet sen diilin vastaan. Varmaan maistuu paremmalta viikon, kahden päästä, mutta kyllä se nyt vähän harmittaa, Soisalo mietiskeli.

Suomi joutui Pohjois-Irlantia vastaan vähän "sokeana".

- Tässä oli sellainen ongelma, että meillä ei ollut mitään tietoa Pohjois-Irlannin joukkueesta. He olivat ilmoittaneet, että eivät anna videoita. Nykyjalkapallomaailmassa nämä koosteet pitäisi olla seuraavana päivänä valmiina, Suomen päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

- Tässä oli kaksi peliä, joista kummastakaan me ei täysin pystytty tietämään, mitä oli tulossa. Siihen nähden neljä pistettä on erittäin hyvä ja siihden nähden, että nämä vastustajat olivat kohtuullisen kovia, Malinen jatkoi.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka jatkuu lokakuussa kotiotteluilla Maltaa ja Tanskaa vastaan.

- Kyllä nämä antoivat paljon tietoa siitä, missä me mennään tämän oman juttumme rakentamisessa. Meidän täytyy tietyllä tavalla löytää vielä selkeyttä joihinkin ratkaisuihin. Kyllä tämä hyvät aihiot antoi, Malinen näki.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!