NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Haluaisin nähdä tämän ikäluokan vievän Suomen jonnekin" - Teemu Pukki luottavaisena EM-karsinnan alla

23.3.2019 - 08:00:14


Suomi aloittaa jalkapallon EM-karsintaurakkansa lauantaina. Huuhkajat kohtaa Italian vieraissa.

Saapasmaa on varmasti motivoitunut, koska ei päässyt viime vuoden MM-kisoihin.

- Vaikein ottelu tulee vastaan heti ensimmäisenä eli Italia vieraissa. Mutta on mielestäni hyvä saada se ottelu pois alta. Italia ei päässyt MM-kisoihin, joten heille on todella tärkeää mennä jatkoon, Suomen tähtihyökkääjä Teemu Pukki näki Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n haastattelussa.

Suomella on alla menestyksekäs Kansojen liiga. Huuhkajat voitti oman lohkonsa, jossa olivat myös Unkari, Kreikka ja Viro. Suomella on Kansojen liigan lohkovoiton myötä myös "takaportti" EM-kisoihin.

- Se oli iso juttu Suomelle. Emme ole saavuttaneet paljonkaan - oikeastaan emme mitään minun eliaikanani maajoukkuetasolla. Kaikille suomalaisille on iso unelma päästä EM-kisoihin tai MM-kisoihin. Se on se haaste nyt, Pukki sanoi.

Italia on EM-karsinnan ensimmäinen haaste. Suomen lohkossa ovat mukana myös Kreikka, Bosnia-Hertsegovina, Armenia ja Liechtenstein.

- MM-karsintojen loppua kohden onnistuimme välttämään tappioita. Me pelasimme tasan Kroatiaa vastaan ja he pääsivät MM-loppuotteluun, joten se sai meidät ajattelemaan, että voimme voittaa isoja maita ja pelata tasaisia otteluita heitä vastaan, Pukki jatkoi.

Suomen saldo päävalmentaja Markku Kanervan alaisuudessa on hyvä. Pukki haluaa nähdä sen jatkuvan pitkälle.

- Kun pelasin ensimmäisen maaotteluni, niin mukana oli maailmanluokan pelaajia kuten Jari Litmanen ja Sami Hyypiä. He olivat todella lähellä saavuttaa jotain. Haluaisin nähdä tämän ikäluokan vievän Suomen jonnekin, Pukki unelmoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!