VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kanerva on tyytyväinen Huuhkajien arpaonneen: "Litmasella oli näpit lämpiminä"

24.1.2018 - 14:37:27


Tänään arvottiin jalkapallon UEFA Nations Leaguen eli Kansojen liigan lohkot. Suomen lohkossa pelaa Huuhkajien lisäksi Viro, Kreikka ja Unkari. Lohkoarvonnan suoritti Jari Litmanen.

Monien mielestä Suomella kävi arpaonni, vaikka kyseessä onkin erittäin tasokas lohko. Suomi on kuitenkin C-liigan pohjasakkaa, jos katsotaan rankingiä.

- Kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän lohkoon, Litmasella oli näpit lämpiminä, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanaili Palloliiton tiedotteessa.

- Kovia joukkueita nämä kuitenkin ovat, mutta vielä vastustajia tärkeämpää on se, että meillä on sitten syksyllä pelaajat kunnossa ja kaikilla hyvin pelituntumaa hyvissä seuroissa. On ihan selvää, että lohkovoittoon tarvitaan joka tapauksessa venymistä.

Unkari ja Kreikka ovat lohkon suurimmat suosikit. Molemmat ovat myös hyvin tuttuja maita Suomelle. Unkari etenkin negatiivisessa mielessä.

- Tuntumaa on viime karsinnoista, kun kärsimme kaksi niukkaa tappiota ja tietysti historian muistavat kaikki. Eli kalavelkoja ainakin on maksettavana. Edellisen pestini aikana voitimme Kreikan vieraissa ja kun nyt arvonnassa olivat viimeisinä vaihtoehtoina tästä korista Kreikka ja Serbia, niin kyllä tämä mieluisampi vaihtoehto oli, Kanerva sanoi.

Sekä Unkari ja Kreikka ovat vaihtaneet valmentajiaan, joten kaksikosta ei voi vielä sanoa paljoakaan.

- Saa nähdä miten se vaikuttaa pelaamiseen. Toki me nyt kevään ja kesän aikana scouttaamme heitä tiiviisti.

Virokaan ei ole mikään heittopussi.

- Onhan Viron kohtaaminen aika lähellä derbypeliä ja varmasti kiinnostaa faneja erityisesti. Meillä on hyvä tuntuma Viroon marraskuun voitosta Helsingissä, mutta on hyvä muistaa, että Viro oli 2012 EM-jatkokarsinnassa, joten kova vastus se on yhtä lailla.

Kansojen liiga lohkovaiheen ottelut alkavat ensi syyskuussa ja päättyvät marraskuussa. Jokaisen lohkon voittaja pääsee oman liigansa pudotuspeleihin. Jokaisen liigan voittaja saa suoran paikan kesän 2020 EM-kisoihin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!