COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Brasilia jyräsi olympiafinaaliin

7.8.2012 - 23:41:41Brasilia eteni vakuuttavasti Lontoon olympiakisojen miesten jalkapalloturnauksen loppuotteluun tiistaina. Ensimmäistä miesten jalkapallon olympiakultaansa himoitseva Brasilia kukisti omassa välierässään Etelä-Korean Old Traffordilla 3-0. Maaleista vastasivat Romulo ja kahdesti viimeistellyt Leandro Damiao, jolla on kasassa jo kuusi maalia.

Brasilia kohtaa olympiafinaalissa Meksikon, joka löi aikaisemmin tiistaina Japanin 3-1. Loppuottelu pelataan lauantaina. Japani ja Etelä-Korea taistelevat pronssista perjantaina.

Etelä-Korea hallitsi kamppailun ensimmäistä reilua varttituntia. Brasilian puolustus joutui tiukoille, mutta onnistui viime hetkellä selvittämään Kim Hyunsungin ja Ji Dongwonin yritykset lähietäisyydeltä. Kun ei läheltä mennyt sisään, niin Ji päätti yrittää 30 metristä eikä laukaus painunut kuin hieman etuylänurkan yli.

Brasilia heräsi alun vaikeuksien jälkeen ja alkoi kehittämään vaarallisia tilanteita lähinnä vastahyökkäyksistä. Ensimmäisenä Etelä-Korean maalivahti Lee Bumyoungin virettä kokeili Leandro Damiao. Heti perään sama mies pääsi korealaisten omalle maalivahdille päin antaman syötön väliin. Etelä-Korean veräjänvartija ehti pysättää Leandro Damiaon juuri rangaistusalueen ulkopuolella ja jatkolaukauksen pelasti korealaispuolustaja maaliviivalta.

Maalivahti Leetä hoidettiin tilanteen jälkeen pari minuuttia. Hän joutui heti pelin jatkuttua uudestaan hommiin torjumaan Sandron vedon. Leandro Damiao pääsi Leen sivulle työntämään palloon, mutta brassikärjen syöttö meni maalivahdin alueen läpi kenenkään koskematta palloon.

Ottelun kulku näytti myöhemmin jo rauhoittuneen tasaiseksi pelailuksi, mutta sitten Brasilia iski 1-0 -osuman. Sandro riisti pallon keskiviivan tuntumassa ja Neymar pääsi jatkamaan Oscarille. Chelseaan kesällä siirtynyt Oscar syötti Romulolle, joka ohitti Leen etukulmasta helpohkosti.

Etelä-Korea aloitti myös toisen puoliajan hyvin. Aivan avausjakson loppuhetkillä yli ampunut Ji pääsi yrittämään uudestaan heti tauon jälkeen, mutta laukaus painui jälleen yli. Muutama minuutti myöhemmin korealaiset vaativat rangaistuspotkua Sandron jyrättyä Kim Bokyungin kumoon.

Brasilia pääsi taas peliin mukaan ja 2-0 -maalissa oli jo ratkaisun makua. Neymar käänsi pallon päädystä maalin eteen. Marcelo ei osunut pelivälineeseen, joka tuli Leandro Damiaolle eikä tämä erehtynyt.

Kolmannessa maalissa Brasilialla oli jo onneakin. Neymar sai pitkän syötön vasemmalle laidalle. Hän jatkoi Oscarille, jonka syöttö meni korealaispelaajan kautta Leandro Damiaolle, joka viimeisteli lukemiksi 3-0.

Ottelu oli jo ratkennut, mutta Etelä-Korea haki vielä kavennusta. Ki Sungyueng pääsi kahdesti kokeilemaan vapaapotkusta. Laidasta tulleen ensimmäisen vaparin Brasilian maalivahti Gabriel torjui ja jälkimmäinen painui niukasti yli.

Brasilia on voittanut jalkapallossa paljon, mutta ei koskaan miesten olympiakultaa. Nyt siihen on mahdollisuus lauantaina. Etelä-Korea lähtee hakemaan perjantain pronssiottelusta ensimmäistä miesten jalkapallon mitaliaan.

Miesten olympiajalkapallon välierät:

Meksiko - Japani 3-1 (1-1)
0-1 Yuki Otsu (12)
1-1 Marco Fabian (31)
2-1 Oribe Peralta (65)
3-1 Javier Cortes (90+3)

Etelä-Korea - Brasilia 0-3 (0-1)
0-1 Romulo (38)
0-2 Leandro Damiao (57)
0-2 Leandro Damiao (64)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!