Lionel Messille jälleen Kultainen pallo - Robert Lewandowskille "lohdutuspalkinto"

29.11.2021 - 23:20:00


France Football-lehden Kultainen pallo-gaala järjestettiin maanantai-iltana Pariisissa. Perinteisessä palkintogaalassa valittiin vuoden parhaat nais- ja miespelaajat.

Kultaisen pallon voitti jälleen kerran Lionel Messi. Ballon d’Or oli Messille jo hänen uransa seitsemäs.

Messin vuoteen mahtui muun muassa Copa American voitto Argentiinan kapteenina ja valinta kyseisen turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

- Minä olen saanut tämän palkinnon jo monta kertaa, mutta aina aiemmin minusta silti tuntui, että minulta vielä puuttuu jotain. Nyt tuo tunne on poissa, Messi sanoi viitaten maajoukkuemenestykseen.

Naisten puolella Kultainen pallo meni odotetusti Alexia Putellasille. Putellas, 27, voitti Barcelonan kanssa tuplamestaruuden Espanjassa ja tämän lisäksi myös Mestarien liigan.

Moni toivoi ja odotti, että Kultainen pallo olisi miesten puolella mennyt Bayern Münchenin maaliruisku Robert Lewandowskille, mutta puolalainen sai jo yhden "lohdutuspalkinnon" aiemmin illalla, kun hänet valittiin Vuoden hyökkääjäksi.

Lewandowski oli Kultainen pallo-äänestyksen kakkonen ja Chelsean keskikenttäpelaaja Jorginho kolmas.

Parhaaksi maalivahdiksi valittiin Italialle EM-kultaa torjunut Gianluigi Donnarumma ja parhaaksi nuoreksi pelaajaksi Barcelonan Pedri.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48