Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Jürgen Kloppilla ei lähtenyt keulimaan murskavoiton jälkeen - "Tämä ryhmä on aina halunnut kirjoittaa omat pienet kappaleensa isoon historiankirjaan"

25.10.2021 - 7:30:00


Jalkapallon Englannin Valioliigan sunnuntain huippukamppailusta kuoriutui yllättäen täysi teurastus. Liverpool jyräsi Manchester Unitedin Old Traffordilla peräti 5-0.

- Urani upeimmat päivät? En ajattele sitä asiaa - vielä. Tämä on hyvä päivä, todella hyvä päivä. Me tiedämme sen, Liverpoolin manageri Jürgen Klopp muotoili varovaisesti seuran verkkosivuilla.

Liverpool on vain kerran aikaisemmin tehnyt viisi maalia Old Traffordilla. Se edellinen kerta on 85 vuoden takaa. Tuolloin vuonna 1936 lukemat olivat 5-2. Nyt isännät jätettiin nollille.

- Minulle kerrottiin ottelun jälkeen, että tätä ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut Liverpool FC:n pitkässä historiassa. Tämä ryhmä on aina halunnut kirjoittaa omat pienet kappaleensa tämän seuran isoon historiankirjaan. Tämä oli yksi pieni luku. Ihmiset tulevat puhumaan tästä tulevaisuudessa, koska tätä ei tapahdu kovin usein, jos koskaan, Klopp jatkoi.

Mohamed Salah teki Liverpoolille hattutempun. Vastustajan pelaaja ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt Valioliigan aikana hattutemppua Unitedin kotipyhätössä.

Salah on maalannut nyt 10 peräkkäisessä ottelussa. Klopp halusi kuitenkin jakaa kunniaa Roberto Firminiolle, joka teoriassa on se Liverpoolin keskushyökkääjä, vaikka hänen roolinsa ei niin perinteinen olekaan.

- Mo (Salah) saa paljon huomiota ja ansaitusti, mutta jalkapallosta tietävät ihmiset arvostavat myös Bobbya (Firmino). Kun Firmino on lopettanut uransa, niin varmaan kirjoitetaan kirjoja siitä, miten hän tulkitsi "väärän ysin" pelipaikkaa. En sano, että hän keksi sen tai me keksimme sen, mutta kun katsoo miten hän pelaa, niin välillä näyttää siltä. Bobby tietää miten paljon arvostamme sitä, mitä hän tekee, ja ehkä se on hieman tärkeämpää, Klopp kehui.

Liverpool majailee Valioliigan sarjataulukossa toisena. Chelsea on pisteen edellä Liverpoolia ja Manchester City pisteen jäljessä Kloppin suojatteja.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!