Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Arkeen palaava Teemu Pukki ei pystynyt vielä jättämään maajoukkueasioita taakseen - "Siitä tulisi samanlainen juhla"

15.10.2021 - 7:40:00


Teemu Pukki palaa maajoukkuerupeaman jälkeen "päivätyöhönsä" Norwich Cityn paidassa lauantaina. Pukki teki tiistaina Suomen maajoukkueelle MM-karsinnassa kaksi maalia, jotka toivat elintärkeän vierasvoiton Kazakstanista.

- Oli tärkeätä saada voitto sen Ukraina-tappion jälkeen. Kaikki on vielä auki MM-karsinnassa, joten olen iloinen noista maaleista, Pukki sanoi Norwichin verkkosivuilla.

Nuo osumat nostivat Pukin Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalilistan ykköseksi ohi Jari Litmasen.

- Se oli iso hetki. Olen tietenkin todella ylpeä siitä. Jari Litmanen on Suomen suurin jalkapallosankari, joten oli iso juttu minulle ohittaa hänet, Pukki kertoi.

Suomi on yhden pisteen päässä Ukrainasta, joka majailee Ranskan komennossa etenevän D-lohkon toisella sijalla. Ukraina on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Suomi.

Lohkon toinen sija oikeuttaa jatkokarsintaan. Suomi kohtaa vielä Bosnia & Hertsegovinan vieraissa ja Ranskan kotona. Ukraina pelaa vielä Bosnia & Hertsegovinan vieraana.

- Siitä ei tule helppoa. Siitä tulee iso urakka meille, mutta uskon, että pystymme siihen. Nyt on aika keskittyä otteluin täällä, tai missä tahansa (muut) maajoukkueen pelaajat ovatkaan. Sitten neljän viikon päästä meidän täytyy olla 100-prosenttisessa iskussa ja pelata parasta jalkapalloamme, jotta pystymme saavuttamaan toisen sijan, Pukki summasi.

Pukki auttoi Suomen EM-kisoihin. Nyt hän unelmoi MM-kisoista.

- Jos sijoitumme toiseksi, niin meidän pitää mennä jatkokarsintaan maaliskuussa, mutta jos pääsemme MM-kisoihin, niin uskon, että Suomessa olisi samanlaiset juhlat (kuin EM-kisoihin päästessä), mutta sitä ennen on vielä paljon otteluita, Pukki mietiskeli.

Valioliigan jumbosijalla majaileva Norwich isännöi lauantaina Brightonia.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!