Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Legendaarinen Sir Alex Ferguson väistyi Manchester Unitedista - entinen pelaaja muistelee: "Se ei tiedä koskaan mitään hyvää"

5.5.2020 - 23:02:19


Legendaarinen jalkapallomanageri Sir Alex Ferguson jäi eläkkeelle keväällä 2013.

Ferguson oli juuri johtanut Manchester Unitedin Valioliiga-mestariksi.

Media oli spekuloinut koko kauden Fergusonin mahdollisella eläköitymisellä. Ferguson itse vakuutteli kuitenkin pysyvänsä ManU:n peräsimessä "vielä seuraavat 10 vuotta", kuten ManU:n entinen puolustaja Patrice Evra muisteli seuran virallisessa podcastissa.

Ferguson oli Evran mukaan myös "99 prosenttisen varma", että seura onnistuisi kaappaamaan kesän 2013 siirtoikkunassa supertähdet Cristiano Ronaldon ja Gareth Balen ja voittamaan vielä kerran Mestarien liigan. Kaikki meni kuitenkin ihan toisin: Ferguson lopetti, eikä kumpikaan supertähti tullut seuraan. ManU oli seuraavalla kaudella Valioliigassa vasta seitsemäs, eikä ole kevään 2013 jälkeen voittanut enää mestaruutta.

Evra muisteli hetkeä, kun koko kauheus paljastui.

- Kun saavuimme Carringtoniin (ManU:n harjoituskeskus) ja näin kaikki kamerat, niin olin että: "Vau, joku on tehnyt jotain väärin. Ehkä kyse on jostain pelaajasta taas. Joku on tehnyt jotain väärin. Me olemme pulassa, Evra muistelee päivää, kun ilmoitus Fergusonin lopettamisesta tuli.

Media oli saanut "Fergien" aikeista jo vihiä, mutta pelaajat olivat autuaan tietämättömiä koko asiasta.

- Mutta kun me saavuimme, meille sanottiin, että "kaverit teidän on pysyttävä pukukopissa, sillä pomo haluaa puhua." Ja kun pomo tulee pukukoppiin ja haluaa puhua kaikille, se ei koskaan tiedä mitään hyvää, Evra muistelee.

- Hän tuli koppiin sanoi: "Olen todella pahoillani. Jotkut ihmiset ovat sanoneet, että lopetan ennen kuin edes sanon sen itselleni. Sen vuoksi te näitte kaikki nuo kamerat. Lopetan kuitenkin sen vuoksi, että minun vaimoni tarvitsee minua", Evra muistelee.

Evran mukaan Ferguson oli pahoillaan etenkin kahden pelaajan puolesta.

- Hän pyysi anteeksi etenkin Robin van Persielta ja Shinji Kagawalta. Hän oli erityisen pahoillaan heidän puolestaan, sillä hän oli juuri hankkinut heidät, Evra toteaa.

Manchester United ei ole ollut tuon päivän jälkeen enää se sama suurseura, mikä se oli Fergusonin aikana. Mestaruuksia ei ole tullut, eikä valmentajavalinnat ole olleet onnistuneita.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulhamilla surkeaa Valioliigassa

24.10.2020 20:01:12