NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Michel Platinin maajoukkuevalmentaja on poissa - "Hän antoi minun kukkia kentällä"

27.3.2020 - 06:50:43


Jalkapallovalmentaja Michel Hidalgo on kuollut. Hän oli 87-vuotias. Hidalgo muistetaan parhaiten Ranskan maajoukkueen peräsimestä.

Ranska on voittanut maailmanmestaruuden 1998 ja 2018. Hidalgon Ranska oli monien mielestä noiden joukkueiden veroinen, mutta joutui "tyytymään" vain Euroopan mestaruuteen 1984.

Ranska taipui Hidalgon alaisuudessa Länsi-Saksalle MM-kisojen välierissä 1982. Kaksi vuotta myöhemmin Ranska oli kypsä voittamaan koltikisoissaan. Hidalgon suojatit painelivat EM-finaaliin ja kukistivat Espanjan.

Hidalgolla oli kentällä käytössään aikansa timantti. Maailman kaikkien aikojen parhaisiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Michel Platini johti neljän miehen keskikenttää, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista. Platinin rinnalla loistivat Alain Giresse, Jean Tigana ja Luis Fernandez.

- Hidalgo suojeli minua lempeydellään ja antoi minun kukkia kentällä. Hän oli yksi niistä, jotka antoivat minun tulla siksi pelaajaksi, joka olin. Michel Hidalgo tulee aina olemaan sydämmessäni, Platini muisteli tiedotteessan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!