Mainos: Joulukalenterissa ilmaisvetoja ja voitontehostajia - Uusi tarjous joka päivä!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajien lupaus tekee läpimurtoa Bundesliigassa – ”Kaikki on isompaa”

9.10.2019 - 14:45:13


Suomen jalkapallomaajoukkueella on kahdessa seuraavassa EM-karsintaottelussaan hurja panos. Voitoilla Bosnia-Hertsegovinasta ja Armeniasta Suomi varmistaisi historiallisen kisapaikkansa.

Bundesliigassa Augsburgin joukkueessa pelaava Fredrik Jensen ei halua mennä asioiden edelle. Joukkuekavereidensa tavoin hän painottaa, että edetään peli kerrallaan.

- Kaikki Suomessa tietää meidän tilanteen. Ei se mikään salaisuus ole. Mutta se tärkein peli on aina se seuraava peli, eli Bosnia-peli. Kaikki fokus menee siihen peliin, eikä mietitä sen enempää, Jensen totesi Sport Contentille.

Ennusmerkit ovat lupaavat. Viime kesäkuussa Tampereella Suomi voitti Bosnia-Hertsegovinan 2-0. Lauantaina Zenicassa pelattavasta vierasottelusta Suomelle tasapelikin olisi merkittävä tulos kisapaikan kannalta.

- En ollut mukana edellisessä Bosnia-pelissä kesällä, kun olin loukkaantuneena. Mutta totta kai tietää, että Bosnia on hyvä futismaa ja niillä on huippupelaajia. Ihan varmasti tulee kova peli, mutta jätkät näytti kesällä, että Bosnia on voitettavissa, joten miksei uudestaan, arvioi Jensen.

Bosnia-Hertsegovinan tähtipelaaja Edin Dzeko on loukkaantumisen takia Suomi-ottelusta sivussa. Jensenin mukaan bosnialaisista löytyy kovan luokan pelaaja tilalle.

- Kaikkihan tietää, että Dzeko on huippuhyökkääjä maailmassa. Varmasti niillä on muitakin huippuhyökkääjiä mukana, joten ei se hirveästi siitä muutu, vaikka Dzeko on yksi niiden parhaista pelaajista.

Augsburgissa Jensenin peliaika on jäänyt alkusyksystä vähiin. Viime sunnuntaina hän pääsi viimeiseksi vartiksi kentälle, mutta hyviä muistoja pelistä ei jäänyt. Sarjakärki Borussia Mönchengladbach oli ottelussa parempi 5-1.

- Onhan se kilpailu aika kovaa. Jos se tilaisuus tulee, pitää se vaan ottaa. Nyt tuli vartin aikaa kentälle. Turpaanhan tuli siinä pelissä, mutta toivotaan, että maajoukkuetauon jälkeen tulee vielä enemmän saumaa, Jensen totesi.

Muuten Jensenillä elo sujuu Bundesliigassa ihan mukavasti. Hän siirtyi Augsburgiin vuosi sitten hollantilaisesta FC Twentestä. Hollannissa ja Saksassa jalkapalloammattilaisen elämä on aika lailla samanlaista.

- Ei se mikään kulttuurishokki ollut. Kuusi vuotta asuin Hollannissa ja rajan yli mentiin vaan Saksaan. Hyvinhän se siinä on mennyt. Ei mitään erikoista.

Tosin Bundesliissa puitteet ovat Hollannin pääsarjaa suuremmat,

- Totta kai se koko Bundesliiga on niin paljon isompi kuin Eredivisie Hollannissa. Eredivisie oli hyvä sarja, ei kysymystäkään, mutta kaikki on vaan Bundesliigassa isompaa. Joukkueella on enemmän rahaa ja paremmat pelaajatkin siellä ovat. Mutta pallo on pyöreä siellä Saksassakin, Jensen taustoittaa.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toppari tyrmää Liverpool-huhut

3.12.2020 10:52:11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Peliuutiset