Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Niklas Pyyhtiä: nuorten maajoukkuemies FC Honkaan

14.1.2021 - 10:40:27


Jalkapalloilija Niklas Pyyhtiä siirtyy kauden 2021 kattavalla lainasopimuksella takaisin Veikkausliigaan, nyt FC Honkaan.

17-vuotias Pyyhtiä solmi kasvattajaseuransa TPS:n kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen viime lokakuussa. Niklaksen uudessa sopimuksessa oli kuitenkin Veikkausliigapykälä ja FC Honka täytti tässä tilanteessa sen ehdon.

- Olemme neuvotelleet FC Hongan kanssa ja saimme aikaiseksi taloudellisesti järkevän kokonaisuuden. Kun me teimme sopimuksen Niklaksen kanssaan, uskoimme vielä tietysti omaan liigapaikkaamme. Halusimme kuunnella tässä uudessa tilanteessa kuitenkin pelaajaa ja kunnioittaa myös hänen tahtoaan. Totta kai me olisimme halunneet Niklaksen kuitenkin pitää, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen myöntää seuran tiedotteessa.

- Tämä laina tuo meille lisää resursseja uusien pelaajien hankintaan. Tämän tyyppisiä maan sisäisiä siirtoja on ollut aika vähän. Jos Honka haluaa hänet omakseen, on lunastuksen tapahduttava vuoden 2021 aikana. Me haluamme tarjota nuorille eteenpäin pyrkiville pelaajille vastuuta myös jatkossa. TPS on ollut viime vuosien aikana yksi maan parhaista väylistä kohti kansainvälisiä kenttiä ja haluamme pitää siitä kiinni, Laurikainen painottaa.

Vuoden 2003 ikäluokkaa oleva Pyyhtiä debytoi viime kaudella Veikkausliigassa. Hän pelasi kauden 2020 aikana yhteensä 16 liigaottelua TPS:n paidassa ja viimeisteli niissä yhden maalin. Pyyhtiä kuuluu myös U18-ikäluokan maajoukkueeseen.

Hyökkääjä Elmo Heinonen jatkaa TPS:ssä

Hyökkääjä Elmo Heinonen jatkaa TPS:ssä. Hänen lainasopimustaan TPS:ssä on jatkettu puolella vuodella ja se ulottuu nyt kesäkuun 2021 loppuun asti.

23-vuotiaalla Heinosella on edelleen kauden 2021 loppuun asti voimassa oleva sopimus FC Hongan kanssa. Hän siirtyi Hongasta TPS:n riveihin jo viime syyskuussa loppukauden 2020 kattavalla lainasopimuksella.

- Elmo sopii tähän meidän kuvioomme erinomaisen hyvin ja saimme hänet myös heti joukkueeseen mukaan. Hän ei ollut viime syksynä hyvässä fyysisessä kunnossa ja loukkaantui vielä päälle. Elmo on fyysinen ja vahva juoksija, erinomainen pääpelaaja ja kova työntekijä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson analysoi.

Heinonen on alun perin SalPa:n kasvatteja ja hän siirtyi Espooseen elokuussa 2019. Hän on pelannut Hongassa ja TPS:ssä kausien 2019 ja -20 aikana yhteensä yksitoista Veikkausliigaottelua. Heinosen maalitili Veikkausliigatasolla on vielä avaamatta. Oikeajalkainen Heinonen on pelannut myös SalPa:n sekä FC Honka Akatemian joukkueissa Kakkosen tasolla yhteensä 74 ottelua ja viimeistellyt niissä 29 maalia.

- Elmo on meille tuttu pelaaja, hän on ollut aikaisemmin jo kahteen otteeseen täällä. Hän ei lyönyt itseään Veikkausliigassa vielä läpi, mutta uskomme, että Ykkönen on hänelle nyt oikea sarja. Elmo sopii myös ominaisuuksiltaan erinomaisesti hyökkäyskalustoomme, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen vahvistaa.

- Meiltä lähti joukkueesta Ärtsi (Ääritalo) ja Momo (Tehe), joten hyökkäyspäähän tuli tilaa. On myös erittäin tärkeää, että Elmo todellakin haluaa pelata juuri TPS:ssä. Tarvitsemme nyt yhden uuden kärkipelaajan vielä mukaan, Johansson kaavailee.

Lähde: TPS:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!