NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Veikkausliigan seurassa alennetaan palkkoja - ”Tässä kohtaa paras ratkaisu”

6.4.2020 - 15:47:04


FC Lahti Oy:n yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen ilman irtisanomisia ja lomautuksia. Sen sijaan koko seuran henkilöstö alentaa väliaikaisesti palkkojaan.

Veikkausliigan aloituksen siirryttyä poikkeuksellisen tilanteen johdosta FC Lahti oli pakotettu reagoimaan tilanteeseen ja yhteistoimintaneuvottelut päätettiin aloittaa nopeasti. FC Lahti Oy työllistää suoraan yli 30 työntekijää.

- Tilanne vaikuttaa meille akuutisti kauden aloituksen siirryttyä, mutta myös pidemmällä aikavälillä yleisen taloudellisen tilanteen heikentyessä. Henkilöstökulut ovat ylivoimaisesti suurin kuluerämme ja laskimme muutaman eri skenaarion kautta välittömästi tarvittavia säästöjä. Lähtökohtana oli, että ketään ei tarvitse irtisanoa eikä lomauttaa. Olen erittäin kiitollinen toimiston porukalle, pelaajille ja taustoille siitä, että löysimme hyvässä hengessä kollektiivisen ratkaisun, FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kommentoi seuransa verkkosivuilla.

- Keskustelimme pelaajien kanssa ja halusimme olla seuran tukena näinä vaikeina aikoina. Palkanalennukset olivat tässä kohtaa paras ratkaisu. Toivottavasti yleinen tilanne normalisoituu nopeasti ja pääsemme aloittamaan kauden mahdollisimman pian. Kaikilla on jo kova halu kentälle, kertoo pelaajia neuvotteluissa edustanut kapteeni Kari Arkivuo.

Veikkausliigakausi 2020 aloitetaan heti kun se on mahdollista, mutta tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä.

- Siihen vaikuttaa UEFA:n kalenteri ja tietysti tilanteen yleinen kehittyminen Suomessa. Henkilöstö on kantanut oman kortensa kekoon palkanalennusten myötä, mutta tarvitsemme tulovirtojen pienennyttyä nyt myös erityistä tukea koko seurayhteisöltä. Kannustamme kaikkia verkkokaupan kautta tukemaan omien mahdollisuuksien mukaan ja pientä positiivista piikkiä on jo ollutkin havaittavissa, kiittelee Heikari.

Lähde: FC Lahti


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!