COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Yksikään pelkäämämme kauhuskenaario ei toteutunut” - RoPS huojentuneena HIFK:n vieraaksi

21.7.2019 - 12:01:36


HIFK ja RoPS iskevät tänään yhteen jalkapallon Veikkausliigassa. Helsingissä pelattava ottelu on molempien kannalta erittäin tärkeä.

Rovaniemen Palloseura joutuu otteluun välittömästi intensiivisen Aberdeen-otteluparin jälkeen. Joukkueen palautumisaika jäi lyhyeksi. Tasan 48 tuntia toisen osaottelun päättymisen jälkeen pelaajat ja taustat hyppäsivät jo Helsingin yöjunaan.

Päävalmentaja Pasi Tuutti on kuitenkin levollinen. Joukkue oli valmistavien harjoitusten perusteella valmis sunnuntain otteluun.

- Pelaajat ovat huolehtineet itsestään erittäin hyvin myös sen ajan, jolloin he eivät ole olleet harjoituksissa, Tuutti kiitteli seuransa sivuilla.

- Mietimme etukäteen päämme puhki erilaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta näyttäisi siltä, että yksikään pelkäämämme kauhuskenaario ei toteutunut. Lukuun ottamatta pelikiellossa olevia meillä on käytössä kaikki pelaajat.

RoPS:n pelikiellossa olevat pelaajat ovat edellisessä Veikkausliigaottelussa varoitustilinsä täyttäneet Atte Sihvonen ja Mohamadou Sissoko. Tämän johdosta kutsun edustusjoukkueeseen saivat reservijoukkueen puolustajat Simo Majander sekä Samuel Olabisi.

Napapiirillä Eurooppaliigan karsintaottelut ovat luonnollisestikin olleet viimeiset puolitoistaviikkoa suurimman huomion kohteena. Tuutti ei kuitenkaan usko, että se olisi häirinnyt varsinaiseen leipätyöhön eli Veikkausliigaan keskittymistä.

Päinvastoin Aberdeen-ottelupari korosti sitä vaatimustasoa, johon Veikkausliigassakin tulisi pyrkiä.

- Pelaajat ovat keskusteluissa osanneet hienosti nimetä niitä konkreettisia asioita, jotka viimeiset puolitoista viikkoa ovat olleet eri tavalla, ja mitkä asiat meidän täytyy säilyttää, jotta sama tekeminen siirtyisi myös Veikkausliigaan, Tuutti sanoo.

- Halu ylempään loppusarjaan on kova.

RoPS:n vastustaja Helsingin IFK taistelee tällä hetkellä samoista sijoituksista ja samoista tärkeistä pisteistä rovaniemeläisten kanssa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Napapiirillä, jolloin RoPS oli vahvempi loppunumeroin 1-0. Sen pelin jälkeen HIFK on vahvistunut kahdella hankinnalla. Punapaitoihin on siirtynyt Napapiirilläkin tuttu hyökkääjä Sakari Tukiainen, sekä puolustaja Macario Hing-Glover.

Tuutti ei kuitenkaan usko, että helsinkiläisten päävalmentaja Tor Thodesen suuremmin muuttaisi lähestymistapaansa.

- Tuskin valmentaja myy omaa identiteettiään muutamista pelaajista. Avauskokoonpano voi vaihtua, mutta en usko, että se muuttaa paljoakaan sitä, miten HIFK haluaa edetä tai pelata, Tuutti arvelee.

- Ja kyllä mekin luotamme omaan peli-identiteettiin. Lukuun ottamatta Maarianhamina-ottelua olemme parantaneet joka pelissä Haluamme jatkossakin kontrolloida peliä pallon kanssa.

HIFK-RoPS käynnistyy klo 17.

Lähde: RoPS


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!