NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Turussa on lupa odottaa maali-iloittelua

17.5.2019 - 11:44:20Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan perjantaina yksi, mutta sitäkin merkityksellisempi ottelu, kun kärkikahinoissa mukana olevat FC Inter ja KuPS iskevät yhteen Turussa.

Inter ja KuPS ovat saalistaneet kumpikin 13 pistettä kahdeksasta pelaamastaan ottelusta. Sama saldo on koossa myös SJK:lla. Ilves kirmaa liigan kärjessä kaksi pistettä Interiä, SJK:ta ja KuPS:ia edellä. Ilveksellä on lisäksi yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Inter ja KuPS ovat olleet tällä kaudella koko Veikkausliigan maalirikkaimmat joukkueet. Molempien kahdeksassa alkukauden ottelussa verkko on heilunut kaikkiaan jo 27 kertaa. FC Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan maalilukemat kertovat osin joukkueiden peliajatuksesta.

- Toivottavasti näemme runsaasti maaleja, mutta ainakin yhden enemmän meille. Uskon, että ottelusta tulee melko avointa kamppailua, koska kumpikaan joukkueista ei pelaa saadakseen tasapelejä. Se tarkoittaa, että molemmat tulevat etsimään keinoja 0-0-tilanteen murtamiseksi. En siis usko KuPS:n tulevan tänne pelkästään puolustamaan, vaan myös he haluavat dominoida peliä ja luoda tilanteita. Tiedossa on siis varmasti hauska peli katsojille. Erityisesti täällä kotiyleisömme edessä haluamme saada jokaisen pisteen ja antaa aivan kaikkemme, Riveiro korostaa seuransa sivuilla.

KuPS on päästänyt ensimmäisen maalin kolmessa edellisessä ottelussaan, mutta joukkue on silti pystynyt kääntämään niistä jokaisen vähintään tasapeliksi.

KuPS:n tavoin Interin alkukausi on ollut ailahtelevainen. Viimeiset kolme ottelua ovat kuitenkin päättyneet Interin voittoihin. Niistä viimeisimmässä IFK Mariehamn kaatui vierasottelussa 2-1 Timo Furuholmin ja Filip Valencicin maaleilla. Riveiro muistuttaa, ettei Interin tarvitse lähteä tavoittelemaan neljän voiton putkea, vaan jokaiseen otteluun on lähdettävä peli kerrallaan.

- Jokaisella ottelulla on oma taustansa. Totta kai viime ottelun voitto auttaa tuomalla pelaajille lisää itseluottamusta, joka onkin nyt erittäin hyvällä tasolla. Lisäksi se auttaa lujittamaan niitä asioita, joiden parissa olemme työskennelleet pitkän aikaa. Pohjimmiltaan emme ajattele viime otteluiden tuloksia, vaan keskitymme vain seuraavaan ottelun. Meidän täytyy voittaa nyt vain yksi ottelu, eikä neljää.

Interin kolmannen peräkkäisen voiton hintana oli kuitenkin kaksi korttitilin täyttymisistä johtuvaa pelikieltoa, sillä sekä Timo Furuholm että Niko Markkula näkivät keltaisen kortin neljättä kertaa. Riveiron mukaan joukkueen pelaamisen täytyy KuPS-ottelussa mukautua näihin poissaoloihin.

- Jokaisella pelaajalla on omat taitonsa ja he ovat yksilöitä, vaikka he yrittävätkin säätää pelaamistaan yhteisen rakenteen osaksi. Furu on esimerkiksi erittäin yksilöllinen pelaaja ja meillä ei ole suoraa korvaajaa hänelle. Meidän täytyy siis valita tilalle joku niistä pelaajista, joka ei ehkä ole ollut pääosassa alkukaudesta. Nyt on heidän vuoronsa näyttää, että he ovat valmiita ja ansaitsevat olla kentällä. Nikon kohdalla tilanne on samanlainen, sillä hän on hyvin monipuolinen pelaaja ja antaa meille hienoja asioita. Nikon paikalla pelaava pelaaja ei yritä olla Niko tai ole yhtään huonompi tai parempi, vaan hän tuo omat vahvuutensa. Meidän täytyy säätää pelisuunnitelmaamme käytettävissä olevien pelaajien mukaan.

Pelikiellossa olevien Markkulan ja Furuholmin vastapainoksi Inter saa kokoonpanoonsa takaisin Elias Mastokankaan ja kipeänä olleen Eero Tammisen. Myös muiden poissaolijoiden paluu alkaa Riveiron mukaan olla ajankohtaista.

- Hanson Boakai on lähellä paluuta. Hän harjoittelee vielä tänään joukkueen kanssa, mutta uskoisin hänen pystyvän olemaan kokoonpanossa jo huomenna. Myös Luciano Balbi palaa hiljalleen harjoituksiin. Hän tarvitsee kuitenkin selvästi enemmän aikaa, sillä hän on joutunut olemaan yli kaksi viikkoa käytännössä pelkästään levossa. Albion Ademi ja Aleksi Paananen eivät ole enää kaukana paluusta, mutta heillä on vielä vähän töitä tehtävänään, Riveiro luettelee.

FC Inter-KuPS käynnistyy klo 18.30.

Lähde: FC Inter


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35