NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Benjamin Källman lainasopimuksella Dundee FC:n riveihin

17.8.2018 - 16:15:32


Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FC Inter ja Dundee FC ovat päässeet yhteisymmärrykseen hyökkääjä Benjamin Källmanin siirtymisestä lainasopimuksella skotlantilaisseuraan.

Kauden 2018-2019 kattavan lainasopimuksen lisäksi Dundee FC:llä on Källmanin osto-optio laina-ajan päättyessä. Osana järjestelyä 20-vuotias Källman on allekirjoittanut FC Interin kanssa kauden 2020 loppuun saakka kestävän jatkosopimuksen.

FC Interiin kasvattajaseurastaan EIF:stä 17-vuotiaana siirtynyt Källman on pelannut FC Interissä kolmen kauden aikana 73 Veikkausliigan ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 19 maalia. A-maajoukkuessakin tammikuussa debytoinut alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ykköshyökkääjä on tehnyt käynnissä olevissa ikäluokan EM-karsinnoissa kuudessa ottelussa neljä maalia.

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki näkee siirron ulkomaille olleen varsin odotettu lopputulema hyökkääjän määrätietoiselle työnteolle.

- Källmanin siirron ajankohta oli oikeastaan aika odotettu. "Beni" siirtyi FC Interiin kaksi ja puoli vuotta sitten ja on määrätietoisesti tehnyt työtä sen eteen, että ulkomaat jossain vaiheessa kutsuvat. Kausilla 2016 ja 2017 Benin otteet olivat jo vahvoja Veikkausliigassa, mutta tällä kaudella vastuun lisääntyessä Benjamin on osoittanut vahvuutensa ysipaikan pelaajana. Olen varma, että terveenä pysyessään ja vastuuta saadessaan hän onnistuu jo tulevalla kaudella Skotlannin liigassa ja on vain ajan kysymys, milloin siirto vielä kovempiin sarjoihin ja uusi kutsu A-maajoukkueeseen tulevat, Mäki arvelee seuransa sivuilla.

FC Inter saa korvauksen jo laina-ajasta, mutta Vesa Mäen mukaan Källmanin siirto on hieno asia seuralle myös muuten.

- Myös seuralle Benin siirto on totta kai hieno asia. Seuran tavoitteena on vuosittain europaikka ja sen joukkue jo hienosti saavuttikin cupin voiton myötä. Muita tärkeitä tavoitteita on olla vahva kasvattajaseura nostaen nuoria pelaajia rohkeasti Veikkausliigaan sekä auttaa lahjakkaita pelaajia kehittymään kohti kansainvälisiä kenttiä. Benin esimerkki vahvistaa varmasti seuramme muiden lahjakkaiden nuorten uskoa ja antaa koko seuralle positiivista sykettä jatkaa hyvää työtä, Mäki uskoo.

FC Interin ja Dundee FC:n tavoitteena on saada Källmanin pelilupa-asiat järjestettyä vielä perjantain aikana.

Lähde: FC Inter


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norja kiusaa Leijonia

18.4.2019 19:34:20